Google, uzun süredir aktif olmayan hesaplarla ilgili politikasında değişiklik yapmaya karar verdi. Şirket iki yıl içerisinde aktif olmayan hesapları kapatma kararı aldı.

Google’ın 2020 yılında yürürlüğe giren politikasında şirkete iki yıl boyunca aktif olmayan hesaptaki verileri silme hakkı verilmişti. Google yeni politikası ile birlikte iki yıl içinde aktif olmayan hesapları tamamen silebilecek.

Yeni politika 2023’ün Aralık ayından sonra yürürlüğe girecek. Bu sebeple kullanıcıların eski giriş bilgilerini hatırlamaları ve yeni sitemin işleyişi hakkında bilgi sahibi olmaları için hâlâ zamanı var. Söylentilere göre kullanıcıların, silinen e-posta adreslerini yeniden kullanamayacak.

Google hesapların aktifliğini nasıl takip edecek?

Google 2 yıl içerisinde aktiflik göstermeyen hesapları silecek

Google’dan alınan bilgilere göre, hesapların aktifliğini takip etmek için bazı yöntemler kullanılacak. E-posta okuma veya gönderme, YouTube videosu izleme, Drive’ı kullanma, Play Store’dan uygulama indirme, arama motorundan araştırma yapma, hesap bilgilerini kullanarak üçüncü taraf uygulama ve hizmetlere giriş yapılması ve One abonesi olma gibi yöntemlerle kullanıcılının etkinliği ölçülecek. Şirket, 2 yıl içerisinde aktiflik göstermeyen hesapları silmeden önce kullanıcıya çok sayıda bildirim gönderecek.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir