Bulut oyun piyasasında yer almak isteyen GOG, Amazon Luna ile iş birliği yapılacağını duyurdu. Bu sayede oyunlara daha fazla cihazdan erişim sağlanabilecek.

CD Projekt’in sahibi olduğu oyun mağazası GOG için yeni bir dönem başlıyor. Amazon’un bulut oyun sistemi olarak geliştirdiği Amazon Luna, bundan sonrasında GOG oyunlarını da desteklemeye başlayacak. Luna bulut hizmeti sayesinde oyuncuların bulut sunucular ile oyunlara erişmesine imkan tanınmayacak GOG, daha fazla cihazdan oyun erişimi ile etkinliğini de arttıracak.

Cihaz Desteği Genişletilecek

GOG bulut desteği sonrasında GOG oyunlarına PC’ler, Mac’ler, Android ve iOS mobil cihazların yanı sıra akıllı TV’ler ve Fire tabletler dahil olmak üzere herhangi bir uyumlu cihazdan kolayca oyunlara ulaşılabilecek. Bunun için Luna uygulamasının yüklü olması ve internet bağlantısının olması yeterli olacak. GOG’un bu iş birliği diğer oyun şirketleri için de önemli bir örnek teşkil ediyor. Zira olumlu dönüşlerin alınacak olması daha fazla şirketin Luna ya da rakip bulut sistemlerine geçiş yapmasını sağlayabilir. Bulut oyun sistemleri ve gelişmiş cihaz desteği, oyuncuların kendine uygun bir oyun deneyimi yaratmasını da sağlıyor. Zira oyuncular bu sistemler sayesinde Xbox One ve PS4 gibi farklı cihazları ve oyun denetleyicilerini de kullanabiliyor.

GOG ile Amazon Luna’dan Sürpriz İş Ortaklığı
GOG ile Amazon Luna’dan Sürpriz İş Ortaklığı

Yeni Sistem Nasıl Çalışacak

GOG ile Luna iş ortaklığında en önemli kriter, oyunların Luna’da desteklenir yapıda olması. Bu nedenle oyuncular GOG’ta satın aldığı bir oyunu Luna’da olmaması halinde oynayamayacak. Ancak kısa sürede bu uyum sorunun çözülmesi ve hemen hemen bütün oyunlarda destek sağlanması bekleniyor. Öncelik ise kuşkusuz CD Projekt oyunlarında olacak.  Witcher serisi ve Cyberpunk 2077’nin olacağı şimdiden doğrulanmış durumda.

Sistem çift yönlü olarak çalışacağı için oyunular için cazip bir sistem de sunulmuş olacak. Zira Luna istemcisi üzerinden oyunları oynamak isteyenlerin oyunu Luna üzerinden satın alması da mümkün. Böyle bir durumda tanımlı GOG hesaplarında da oyun kütüphanede yer almaya başlayacak. GOG üzerinden satın alınan oyunlar da benzer şekilde Luna üzerinden erişime açılacak.

GOG ile Amazon Luna İş Birliği Başlıyor

GOG yaptığı resmi açıklama ile iş birliğini ve yeni sistemi resmi olarak duyurdu. Buna karşın sistemin ne zaman aktif hale geleceği ve kullanıcılar tarafından kullanılabileceği belirtilmedi ve sadece “Yakında” ifadesi kullanıldı. Özelliğin kullanıma girmesinin ardından başlangıç aşamasında belirli ülkeler ile sınırlanacağı da açıklandı. Bu nedenle Türkiye’de bu ortaklıktan yararlanılması başlangıçta mümkün olmayacak. Özelliğin aktif olacağı ülkeler ise  ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir