Nil Keskin Keleş, Sarp Keskin ve Volkan Kırtok tarafından 2021 yılında kurulan yerli girişim Goddess’e, Founder One’dan 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım yapıldı.

Yerli FemTech Goddess, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
Yerli Girişim Goddess, Founder One tarafından 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Cinsiyet eşitliğine yönelik hizmette bulunmak için kadınların güçlenmesini hedef alan bir girişim olan Goddess, son zamanlarda yaptığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çeken yerli yatırım şirketi Founder One’dan 2 milyon dolar yatırım aldı.

2021 yılında kurulan Goddess, tüm yaş aralığındaki kadınların gençlik, yetişkinlik ve olgunluk dönemlerinde güçlü bir kimlik oluşturmalarını ve iyileşmelerini sağlamaya yönelik bir yolculuğa çıkmalarına dair özgün içerikler geliştiriyor. Goddess, cinsiyetler arası toplumsal farkın kapanması için kadınların yaşamsal döngülerinde ihtiyaç duyabilecekleri “kız kardeşleri” olabilmek adına global olarak hizmet sunuyor.

Gelirinin %40’ını başta Amerika olmak üzere başka ülkelerden kazanan Goddess; Türkçe ve İngilizce dillerinin yanı sıra Haziran ayıyla beraber İspanyolca dilinde de hizmet vermeye  hazırlanıyor. Tüm dünyada 200.000’den fazla kadın tarafından kullanılan Goddess’in, 10.000’den fazla kullanıcısı ücretli versiyonu tercih ediyor. 2022 yılına oranla %500 büyüyen girişim, 2023 yılında da büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.

Goddess ile Hayata Farklı Pencereden Bakın

2025 yılının sonunda dünya üzerinde 75.1 milyar dolar büyüklüğüne ulaşacağı düşünülen Goddess, ülkemizde de sayısı oldukça az olan kadınsal teknoloji girişimleri (femtech) alanında en hızlı büyüyen girişimler arasında yer alıyor. Goddess tarafından sunulan en önemli değer önerileri arasında, uzman psikologlar tarafından hazırlanan arketipsel davranış testinin ardından verilen, kişiye özel fiziksel ve zihinsel destekleyici programlar yer alıyor.

Kadınların, toplum içerisinde üstlendiği yoğun iş yükünden sıyrılarak öz şefkatlerine zaman ayırmaları, yaşam kalitelerini artırmaları için günde 17 dakikalarını alarak hizmet sunan Goddess, all-in-one yaklaşımıyla birçok yaşam tekniğini bir arada sunuyor. Kullanıcılar hayatlarını iyileştirmek için ne yapmaları gerektiğini düşünmeden Goddess’in kişiye özel, bilimsel ve spiritüel yaşam koçluğu hizmetinden faydalanarak  kolaylıkla rutin oluşturabilirler. Özel tasarlanmış yolculuklar ile yeni alışkanlıklar kazanan kullanıcılar fiziksel egzersizler, nefes egzersizleri, podcastler ve olumlamaların yanı sıra, uzmanlar tarafından hazırlanmış olan zengin kayıtlar içeren içerik kütüphanesinden istedikleri zaman uygulama seçerek fayda sağlayabilirler.

Goddess, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
2021 yılında Nil Keskin Keleş, Sarp Keskin ve Volkan Kırtok tarafından kurulan Goddess, Founder One‘dan 2 milyon dolar yatırım aldı.

Goddess kurucu ortağı ve CEO’su Nil Keskin Keleş, yatırıma ilişkin yaptığı açıklamada “Aldığımız ilk yatırımı Türkiye’nin önde gelen kurumları ve vizyon sahibi yatırımcıları tarafından kurulan, yeni nesil etki fonu Founder One tarafından almış olmaktan çok mutluyuz. Bu önemli finansman desteği; zenginleştirilmiş global içeriklerimizi, teknolojimizi ve daha mutlu kadınların sayısını arttırmak için yapmış olduğumuz planlamaları hızlandıracak” dedi.

Yatırımcı şirket Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin ise “ Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı olarak, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi iş birliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tamamen etki yatırımları özelinde kurduğumuz erken aşama girişimlere yatırım yapmaya başladık. Bundan sonra yürüteceğimiz süreçte erken aşama etki girişimlerine yapacağımız yatırımlarla katkı sağlayarak, can suyu olmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir