Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir popülerliği bulunan GoDaddy domain yenileme ücretlerini 212 TL olarak belirleyince transfer işlemleri de hızlandı. Türkiye’de hizmet vermeye başlayan Google Domains ise 75 TL’lik taşıma ve yenileme ücreti ile birlikte çoğu kişinin ilk tercih ettiği yerlerden birisi haline geldi. GoDaddy üzerinde bulunan ya da farklı bir servis sağlayıcısında yer alan tüm domainlerinizi aşağıdaki adımları takip ederek Google Domains’e taşıyabilirsiniz. 

GoDaddy’den Google Domains’e domain nasıl transfer edilir?

GoDaddy’de oturum açtıktan sonra domain bölümünden taşımak istediğiniz domaini seçin. Ardından domain settings sayfasının en altında yer alan domain kilidini kapalı konuma getirin ve domainin taşınması için gerekli ayarlamaları yapın.

Kapalı konuma getirildikten sonra transfer domain away from GoDaddy linki üzerinden transfer için gerekli işlemleri başlatın.

Açılacak ilk sayfada transfer işlemlerinin nasıl yapılacağı, sürecin nasıl izleneceği hakkında detaylı bilgiler bulunmaktadır. Son sayfada transfer için gerekli olan kod yayınlanacaktır. “Click here to see Authorization Code” bölümünden yapacağınız kopyalama işlemleri ile birlikte GoDaddy üzerindeki tüm süreci noktalayabilirsiniz.

Bu işlemlerin ardından kullanıcıların Google Domains sayfasına giriş yaparak hesabı ile oturum açması gerekmektedir. Ardından açılacak sayfadaki aktarmak istediğiniz alan adını girin bölümüne alan adını girin. Bir sonraki ekranda yetkilendirme kodunun girilmesi istenecektir. Yetkilendirme kodu GoDaddy’de son aşamada alınan kod olmaktadır. Bu kodu ilgili bölüme yapıştırarak bir sonraki aşamaya geçiş yapabilirsiniz. 

godady 1

Bir sonraki ekranda web ayarlarının içe aktarılması ile ilgili detaylar bulunmaktadır. DNS ayarlarını Google üzerinden yönetmek için ilk seçeneği işaretleyebilirsiniz.

indir

Bir sonraki ekran ise kayıt ayarlarını yapılandırma ekranı işlemin yapılacağı tarihi itibari ile domainin son kullanma tarihinden itibaren 1 yıllık yenilemesi yapılmaktadır. Bu sayede hem transfer hem de 1 yıllık yenileme için kullanıcılardan 75 TL talep etmektedir. Üstelik aynı ekranda domain gizlilik koruması etkin özelliğinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz. 

Son aşamada satın alma işlemini görüntüleyin bölümü üzerinden yapılacak işlemler ile ilgili detayları görüntüleyebilirsiniz. Bu bölümde kart numarası gibi istenen bilgilerin girilmesinin ardından satın al butonuna tıklayarak tüm işlemleri tamamlayabilirsiniz.

indir 1

Ödeme işlemleri tamamlandıktan sonra aktarım başlatılıyor şeklinde bir mesaj yayınlanmaya başlanacaktır. Durum bölümünden domain transfer sürecinin tüm aşamalarını takip edebilirsiniz. Aynı sayfada Google tarafından şöyle bir mesaj yayınlanmaktadır;

“Kayıt operatöründen abc.com alanını bırakmasını istedik. İşlemin tamamlanması 12 Şubat 2022 tarihine kadar sürebilir ve sizinle onay için iletişime geçebilirler.”

Google üzerinden transfer işlemi yapacakların işlemleri daha da hızlandırmak için bağlantı üzerinden onay vermesi önerilmektedir. Bu arada GoDaddy dışındaki şirketlerden hizmet alanlar da yine domain hizmetlerinde bu tip onay bağlantıları ve özellikleri bulunuyorsa, özellikleri kontrol ederek süreci daha hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir