Google I/O 2023’te duyurulmuş olan Gmail’in “Yazmama Yardım Et” özelliği ile Android ve iOS kullanıcılarına artık ulaşmaya başladı. Bu özellik sayesinde, yapay zekâya mesaj yazdırılmasını sağlanıyor. Kısa bir özet yazısı giren kullanıcı, bu özetin çok daha kaliteli ve kapsamlı bir halini otomatik olarak oluşturabilecek. ABD merkezli teknoloji devi olan Google, kısa bir süre öncesinde düzenlemeler yapmış olduğu “Google I/O 2023” etkinliklerinde yapay zekâ odaklı birçok farklı özellik tanıttı.

Bu özelliklerden bir tanesi de popüler e-posta hizmeti olan Gmail için geliştirilmiş şekliydi. Kullanıcılar, Gmail üzerinden otomatik e-postalar oluşturabilecek özellikler geliştirecekti. Şu an ise, bu yeni özellik ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşanmaya başladı. “Yazmama Yardım Et” isimli özelliği, iOS ve Android’de dağıtılmaya başlandı.Yazmama Yardım Et özelliği ile, kullanıcıların yapay zekaya kolay bir şekilde mesaj yazdırmalarını sağlıyor. Bu anlamda; kullanıcının ufak bir özet yazısı yazmaları yeterli olacak. Google’ın yapay zekası özet metninin analizini sağlayarak, profesyonel bir içerik haline getiriyor.Örneğin bir şirkete iş başvurusu yapmak istiyorsunuz ve o şirketteki yetkili bir ismin e-posta adresine ulaşımını sağladınız. Kullanıcıların oluşturmuş olduğu özet, yapay zekâ sayesinde çok daha dikkat çekici ve profesyonel bir hale getirilecek. 

Mavi onay rozetleri Gmail tarafına da geliyor

Gmail’in Yazmama Yardım Et özelliği böyle görünüyor

Gmail kullanıcıları, yeni bir e-posta oluşturmak istediklerinde sağ alt köşede “Yazmama Yardım Et” adlı bir seçenek görecektir. Bu seçeneğe dokunan kullanıcılar, yazacakları metnin özetini otomatik olarak çıkarabileceklerdir. Ardından, yapay zeka devreye girerek otomatik olarak e-posta oluşturacak ve istenirse bu metin yeniden düzenlenebilecektir. İsteyen kullanıcılar otomatik olarak oluşturulan metinde değişiklik yapma seçeneğine sahip olacaklardır. Google, bu yeni özelliği henüz sadece “Workspace Labs” programına kayıt olan kullanıcılara sunmaktadır. Ancak, bu durumun yakın gelecekte değişeceği ve test aşamasının tamamlandığında tüm kullanıcıların “Yazmama Yardım Et” özelliğini kullanabileceği tahmin edilmektedir.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir