Gmail tarafına da mavi rozetler geliyor. Dünyanın en çok kullanılan e-posta istemcisi olan Google, güvenlik açısından çok önemli bir adım attı.

Mavi onay rozetleri Gmail tarafına da geliyor
Gmail Tarafına da Mavi Onay Rozetleri Geliyor

Google, BIMI (Brand Indicators for Message Identification) ile kimliklerini doğrulayan şirketler arasına katıldı. BIMI aracılığı ile Google, artık kendi profil resimlerini kullanabilmenin yanı sıra otomatik olarak bir mavi onay işareti logosu alacak. Kullanıcılara verilecek bu “logo, rozet ya da tik”, kendisini şirketlerin yerine koyarak dolandırıcılık yapmaya çalışanların hızlı şekilde tespit edilmesi konusunda kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlayacak. 

Google Tarafına Gelen Mavi Rozetler Güvenliği Artıracak

Google’ın yeni özelliği sayesinde, güvenlik artırılacak. Bir şirketten gelen e-postada ilk olarak mavi onay rozeti olup olmadığına bakılacak. Eğer onay rozeti varsa rahat ve güvenli bir şekilde iletişim kurulacak. internet devi Google, bu yeni sistemin kötüye kullanımını engellediği düşünerek, geç kalınmış çok önemli bir adım atıyor. Google tarafından aktif olarak kullanılan sistem, çok hızlı şekilde diğer şirketlere de yayılacaktır. 

Mavi onay rozetleri Gmail tarafına da geliyor
Gmail Tarafına da Mavi Onay Rozetleri Geliyor

Mavi Onay Rozeti Denilince İlk Akla Gelen: Twitter

Mavi onay rozeti denilince ilk akla gelen platform tabii ki Twitter’dır.Twitter’da artık mavi onay rozeti veya tiki, Blue aboneliği ile alınabilmektedir. Twitter Blue aboneliği, Apple Vergisi olarak adlandırılan, Apple’ın yüzde 30 komisyon kesintisi nedeniyle Türkiye’de iOS cihazlardan aylık 209 TL‘ye alınıyor.Yıllık ise yüzde 12 tasarrufla 2.199 TL‘ye alınabiliyor. Blue’ya web üzerinden abone olmak daha avantajlıdır.Bunun sebebi ise  web üzerinden abonelikte komisyon olmamasıdır. Web tarafında aylık abonelik 150 TL, yıllık abonelik ise yüzde 12 tasarrufla 1.569 TL seviyesinde yer almaktadır.. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir