Google, elektronik mesajlaşma yolu ile nasıl iletişim kurduğunuzu analiz etmek ve iyileştirmek için son derece önemli bir kaynak ayırıyor. Yapay zekanın gelişimi sayesinde 2017 yılında Smart Reply ve 2018 yılında Smart Compose gibi çözümler bu kaynağın ilk adımlarından birisiydi. Bu yıl ise Google, tek bir düğmeye basarak eksiksiz bir şekilde e-posta yanıtlarını oluşturmak için olanak sağlayacak en yeni yapay zeka odaklı özelliğini anlattı. 

Gmail’de artık yanıt vermek çok daha kolay hale geliyor

Google CEO’su olan Sundar Pichai, Google I/O etkinliğinin açılış konuşmasında Google Maps güncellemelerinden bahsetti ayrıca 3D telekonferans çözümü Project Starline’a kadar çeşitli konu ve duyurularını da dile getirdi.  Diğer bir taraftan “Yazmama Yardım Et” (Help Me Write) adı verilmiş olan yeni bir özelliğin duyurusuyla yaklaşık olarak 2 milyar Gmail kullanıcının dikkatini çekti. Google’ın önceki Akıllı Yanıtlama ve Akıllı Oluşturma özellikleri ikisinin de yayınlandıktan bu yana kullanıcılarının temel yanıtlar oluşturmasına yardımcı oldu ve tahmini metin önerilerini de kullanıcılarına sundu. “Yazmama Yardım et” özelliğinin bu yeteneklerini daha da genişletmiş şekilde kullanıcıların karşısına çıkarak  tek bir butona tıklaması ile tür mesajını oluşturmasına ve daha da detaylandırmasına olanak sağlayacak.

Google geliştiricileri bu teknolojiyi basit hale, tekrarlayan mesajlar ve yanıtlar, rutin sorular ve benzer şekilde attığınız e-postalar için harcanan uzun zamanları en aza indirmek için tasarladı. Gmail’e eklenecek olan yeni simge ile birlikte sadece istediğiniz şekilde olan yanıtı seçmeniz veya oluşturmanız yeterli olacak.

Google Workspace Uygulamalarına Yeni özellik!

Workspace, Slaytlar ve E-Tablolar’da Duet Al ile Desteklenecek

Yakın zaman içinde yayınlanmış olan yazılarda e-posta işlevine ve Google’ın Workspace için yeni Duet Al’sının bir parçası olan diğer yapay zeka destekli olan yazma araçları konusundan bahsediliyordu. “Yazmama Yardım Et” özelliğinin e-posta yazma yeteneklerine benzer bir şekilde oluşan yeni Workspace araç paketi ile kullanıcılarına sunmaya devam ediyor. Açıklayıcı istemler aracılığı ile de metin ve görsel içeriği oluşturmak amacıyla yapay zeka destekli özelliklerini kullanıcılarına sunuyor. Bunlardan bir örnek verecek olursak Duet Al, Google Slide kullanıcılarının sunumları için yeni oluşturacağı orjinal istem tabanlı görsellerle yardımcı olacak.

E-Tablolar kullanıcıları için de veri merkezli olan görevlerini daha kolay hale getirmek için Google’ın yapay zekasından yararlanabilecek. Duet Al’ın Organize Etmeme Yardım Et özelliği, aynı istem ve tabanlı açıklama işlevlerini kullanarak görevleri ve projeleri izlemek için otomatik olarak özel planlar oluşturarak kullanıcılarını destekleyecek şekilde ilerliyor. Bu yeni teknolojinin önizlemesini görmek isteyen kullanıcılar, Google’ın Workspace Labs kayıt sayfasından bu yeni teknolojilere erişmek için kayıtlarını yapabilirler. Seçilmiş olan kullanıcılar, Google’ın Workspace’te en son üretken yapay zeka özelliklerine erişim sağlayabilecek.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir