Google, Gmail masaüstü için bu yılın ilk aylarında değişiklik yapmaya odaklandığı Oluştur düğmesini, daha sezgisel olduğunu dile getirerek eski haline getireceklerini dile getirdi. 

Google, bir süredir Gmail’in web sürümünde yer alan dairesel alan içerisinde bulunan kalem simgesiyle yer verdiği ‘Oluştur’ düğmesi eski görünümüne geri dönüyor. Şirket, almış olduğu bu kararın kullanıcı geri bildirimleri sonucunda alındığını dile getirdi. Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, kullanıcı geri bildirimleriyle eski düğmenin daha sezgisel olduğu kararına vardı. Konuyla ilgili olarak şirket tarafından yapılan açıklama ile beraber geri dönüşün 3 Kasım tarihinde başlayacağını ve tüm kullanıcılara 15 gün içerisinde yayınlanacağı da dile getirildi. 

Gmail’de eski ‘Oluştur’ düğmesi geri getiriliyor

Google, söz konusu bu güncellemeyi blog hesabı üzerinde; “Bu yılın başlarında, “Oluştur” düğmesini, web üzerinde Gmail’deki tüm Chat kullanıcıları için daha küçük, yalnızca simgeye sahip bir düğme olarak güncelledik. Düğmenin orijinal, daha büyük sürümünün daha sezgisel olduğunu anladık ve 3 Kasım 2021’den itibaren bu seçeneğe geri döneceğiz.” ifadeleriyle duyurdu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir