Google’ın sahip olduğu mail hizmeti olan Gmail’in arayüzü baştan aşağı yenileniyor. Kullanıcılara daha deneyimsel ve işlevsel bir tasarım sunulacakken, ekranın sol tarafına yeni bir menü geliyor. Bu söz konusu menü ile Gmail, Sohbetler, Spaces ve Meet ayrı bölümlere ayrılıyor. Şu an yer alan tasarımda oldukça iç içe olan bu görünüm yerine artık daha düzenli bir tasarım olacak. ABD merkezli teknoloji markası Google, kullanıcıların daha işlevsel kullanımı için hizmetlerini güncellemeye devam ediyor. Şimdi ise Gmail hizmeti için hazırlanan tasarım kullanıcılara sunulmaya başlandı. Artık bu yeni tasarım varsayılan olarak sunulacak ve tüm kullanıcılar aynı arayüze sahip olacak.

Gmail tasarımı yenileniyor

14

Google, bir süredir hizmetlerini birleştirmek adına çalışmalar yapıyordu. Bunu Gmail üzerinde net olarak görürken, artık Gmail’deki tasarım yenileniyor ve sol menü arasında Sohbetler, Meet ve Hangouts bölümlerinin ayrıldığını göreceksiniz. Bu yeni tasarım daha sade ve anlaşılır olacak. Google’ın Gmail platformu için hazırladığı bu yeni tasarım sol tarafta yenilikleri görüyoruz. Sol tarafta eklenen yeni menü ile e-posta, sohbetler, Meet ve Spaces hizmetleri için ayrı ayrı menüler yer alıyor. Bu noktada gelen e-postalarına bakan kullanıcılar, video konferans için Meet bölümün kullanmak durumunda kalacaklar.

Google’a göre kullanıcılar yeni tema ile hizmetlerin yerini değiştirebilecek veya kaldırabilecekler. Gmail ekranı açıldığı zaman sağ üst bölümdeki Ayarlar butonuna bastığınız zaman yeni arayüze geçiş yaparak dilediğiniz gibi düzenleyebileceksiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir