Gmail, dünya genelinde en çok kullanılan mail servislerinden birisidir. İşte Gmail kullananların bilmediği 10 özellik…

Arkasında Google’ın yer almasıyla güven veren ve en eski mail servislerinden birisi olan Gmail, rakiplerine rağmen popülerliğini koruyor. Pek çok özelliği ile kişiselleştirilebilecek Gmail’de verimliliğini arttırabilirsiniz. İşte Gmail’de kullanabileceğiniz 10 özellik.

Gmail Kullananların Bilmediği 10 Özellik
Gmail Kullananların Bilmediği 10 Özellik

Gmail İmzası Oluşturabilirsiniz

Gmail üzerinden gönderdiğiniz maillerin altında imzanızı taşıyabilirsiniz. Bunun için Gmail ayarlarında imza oluştur seçeneği ile profesyonel bir tasarıma yer verebilirsiniz. İmzalarda web sitelerinizin bağlantılarını paylaşabilir, reklamlarınızı yapabilirsiniz.

Akıllı Yazmayı Deneyin

Özellikle sürekli mail yazıyorsanız ve uzun mesajlar kullanıyorsanız hatalarınızı kontrol etmek için akıllı yazma özelliğini kullanabilirsiniz. Ayarlar > Genel > Yazım önerileri etkin seçeneği ile bu özelliği etkin hale getirebilirsiniz. Böylece yazım sırasında akıllı yazma özelliği ile daha hızlı yazabilir, daha az hata yapabilirsiniz.

Gönderdiğiniz Maili Geri Alın

Gmail’de eğer gönderdiğiniz bir maili yanlışlıkla attıysanız geri alabilirsiniz. Ayarlar > Göndermeyi geri al özelliği ile etkin hale getirebileceğiniz geri alma için maksimum 30 saniyeniz var. Bu süre içerisinde maili hemen geri alabilir, gönderilmeden iptal edebilirsiniz.

Mailinizi Zamanlayın

Belirli bir zamanda gitmesi gereken mailleriniz için o saatte bilgisayar başında olmanıza gerek yok. Mail zamanlayıcı özelliği olan Gmail’de bunu yapmak üstelik oldukça basit. Mailinizi hazırladıktan sonra gönder seçeneğinin hemen yanında yer alan seçeneklerden zamanlama ile tarih ve saat bilgilerini girebilirsiniz.

Gmail’de Tema Kullanın

Gmail diğer pek çok uygulamada olduğu gibi özel temalar kullanılabiliyor. Tema ile kendi sevdiğiniz renkleri kullanabileceğiniz mail servisinde Ayarlar > Tema adımlarını takip ederek temalara göz atabilirsiniz. Üstelik arka planda sevdiğiniz fotoğrafları da kullanabilirsiniz.

Maillerinizi Ek’e Ekleyin

Gönderilen mailleri, alınan mailleri Gmail’de ek olarak ekleyebileceğinizi biliyor musunuz? Bu özelliği kullanmak için posta kutusundan istediğiniz maili seçip, sağ tıklayarak “Ek olarak yönlendir” seçeneğiyle mailinizi ek olarak gönderebilirsiniz.

Spam Mailleri Durdurun

Spam mailler, sadece Gmail’de değil, tüm mail servislerinde en büyük sorunların başında geliyor. Ancak Gmail gibi gelişmiş özelliklere sahip servislerde ise spamlara karşı önlem bulmak çok daha kolay. Bunun için maillerde abonelikten çıkma ve spam olarak bildirme özelliklerin göndererek bir daha aynı servisten mail almanın önüne geçebilirsiniz.

Gmail Çevrimdışı Kullanın

Çevrimdışı Gmail’i kullanma konusunda gelişmiş özellikler bulunuyor. Maillerinize internetiniz olmasa dahi ulaşabileceğiniz Gmail’de bunun için Ayarlar > Çevrimdışı seçeneği ile özelliği etkinleştirmeniz yeterli.

Mailleri Kategorilere Ayırın

Filtreleme ve kategorilere ayırma noktasında Gmail gelişmiş özellikler sunuyor. Bu sayede maillerinizi daha fazla kontrol altında tutabilirsiniz. Filtreleme özelliğini kullanarak gelen mailleriniz dilediğiniz kategorilere ayırabilirsiniz.

Gmail’i Gizli Modda Kullanın

Gmail’de gizli mod, gönderilen mailde bazı kısıtlamalar eklemenizi sağlıyor. Bunun için gönderdiğiniz mail için alttaki seçeneklerden kilit seçeneğine tıklayarak şifreli, SMS gerektirme gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir