Google hesaplarına gelen yeni bir güvenlik özelliği ile karşımıza çıkıyor. E-posta adresinizin artık Dark Web’de yayınlanmış olup olmadığını öğrenmenizi sağlayacak özellik ile geldi. 

Şirket, “dark web raporu” özelliğini önümüzdeki haftaların içerisinde ABD’deki tüm Gmail hesapların hepsini kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyor. Chrome tarayıcısında yerleşik olarak bulunan şifre yöneticisi veri koruma konusunda iyi bir iş çıkarırken, bu yeni özellik ile beraber koruma dozunu daha da artırmaya devam ediyor.

E-posta adresleri gibi kişisel bilgilerin bulunduğu, kayıt olduğunuz olabileceğiniz hizmet ve platformlardaki veri ihlallerinin bir sonucu olarak Dark Web’e düşme ihtimalini taşıyor. Bu bilgiler daha sonra siber suçluları tarafından kimlik hırsızlığı, bankacılık dolandırıcılığı ve kimlik avı olmak üzere farklı çeşitlerde satılabiliyor ve kullanılabiliyor.

Aslında Google’ın, Dark Web  raporlama aracı yeni bir özellik değil. Fakat bu özellik ile daha önce yalnızca şirketin genişletilmiş bir bulut depolama platformu olan Google One’a abone olan ve ABD’de olan kişiler tarafından kullanılabilir haldeydi. Google bu aracın önüne geçme amacı ile önümüzdeki dönem içerisinde ABD’nin dışına açılacağının da müjdesini verdi.

Mavi onay rozetleri Gmail tarafına da geliyor

Gmail kullanıcılarına sunulan spam koruması artık Google Drive’a geliyor

Genellikle Gmail’de bulunan kullanıcıların yararı için yapılan spam korumaları, kullanıcıların spam olarak belirlemek istediklerini kontrol etmelerine yardımcı olmak için tasarlanarak yeni bir görünüm ile Google Drive’a da geliyor. Drive, kullanıcılarının farkında olmadan ya da yanlışlıkla herhangi bir istenmeyen veya kötü amaçlı içeriğe erişimlerini önlemek için olağan şüphelileri otomatik olarak spam görünümde sınıflandırmalar yapacak. Google, yeni görünüm ile dosyaları ayırmayı ve incelemeyi çok daha kolay hale getirildiğinin de altını çiziyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir