Gmail’de bulunan Chat, Spaces ve Meet uygulamaları arasındaki geçişleri daha kolay hale getirmeyi planlayan Google, klasik hale gelen mobil uygulamasına yeni bir tasarım güncellemesi getirmeye yönelik çalışıyor. 

Yazılım dünyasının dev isimlerinden Google, milyonlarca aktif kullanıcısı olan Gmail uygulamasına yeni bir tasarım güncellemesi getirmek üzere hazırlıklara başladı. Yeni değişiklikler ile beraber Gmail üzerinde yer alan Chat, Spaces ve Meet uygulamaları arasında kullanıcıların hızlı bir şekilde kullanmasını sağlayan şirket, artık klasik bir hal alan Gmail arayüzünün sol kısmına kısayol simgesini gösteren yeni bir uygulama sütunu ekleyecek. 

2021, Intel’in bu zamana kadar ki en iyi yılı oldu

8 Şubat’ta kullanıma sunulacak

Daha kolay bir şekilde gezinme ve daha hızlı bir etkileşim sağlamak adına Sohbet ve Space alanındaki konuşmaların tek bir ekranda görüntülenmesini sağlayacak olan bu yeni güncelleme, aynı zamanda kullanıcıların dikkatini dağıtmak için bildirim baloncukları gösterecek. Google’ın Workspace güncellemeleri sayfasında yer alan bilgilere bakıldığında bu yeni değişiklik, 8 Şubat tarihinden itibaren tüm Gmail kullanıcıları için sunulacak. Bunun yanı sıra değişiklikleri beğenmeyen kullanıcılar ise Gmail’in ayarlar kısmından klasik görünümü tekrar seçebilecekler. Yeni tasarımın 2020 yılının ikinci çeyrek kısmında standart bir hale geleceğini belirten Google, Nisan ayından sonra klasik tasarımı geride bırakacak gibi gözüküyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir