Glassnode analistleri, yaptıkları yeni açıklamalarda Bitcoin değerinde ani düşüşler için uyarılarda bulundu. Zikzaklar önümüzdeki haftalarda sürebilir.

Glassnode analistleri, Bitcoin ile ilgili yaptığı yeni değerlendirme ile gündemde. Bitcoin’deki hareketliliği mercek altına alan analistler, bu konuda önemli uyarılar yaptı. Açıklamalara göre pek çok kullanıcı alım noktasının altında kalan yatırımları nedeniyle zarar satış yoluna gidecek. Zarar satışlarının başlaması halinde ise anlık olarak hızlı düşüşlerin yaşanması bekleniyor. Analistler tarafından özel bir şekilde vurgulanan bu durum karşısında, kullanıcıların daha temkinli olması gerektiği belirtildi.

2 aylık ortalama 44 bin 659 dolar oldu

Analistler tarafından son 2 aylık işlem ortalamasına yönelik yeni bir araştırma yapıldı. Araştırmalarda ortalamaların en üst seviyesinin 44659 dolar olduğu belirtildi. Şu anda 38000 dolar seviyesinde işlem gören Bitcoin bu nedenle de büyük bir satış baskısı altında.

Zararına da olsa satış yapma ihtimali yüksek olan yatırımcıların satış yoluna gitmesi ile birlikte Bitcoin’deki hareketlilik artacak. Ancak bu hareketlilik olumsuzluk yaratacağından dolayı özellikle satış süreçlerinde anlık düşüşler görülebilecek. Analistler tarafından yapılan bu değerlendirmelerin bir benzeri 2019 ve 2021 yılında yaşanmıştı. Bu dönemlere de atıf yapılan raporda, 2022 yılında benzer bir sürecin yaşanacağı vurgulandı.

Daha önceki analizlerinde uyarıları ile benzer bir tablonun yaşanmış olması, Glassnode analistlerinin sektörde daha fazla dikkat çekmesini sağladı. Açıklamalar sonrasında 38 bin doları aşan BTC’deki hareketlilik mercek altına alındı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir