IDC’nin son raporuna göre, 2023 yılında giyilebilir cihaz pazarında belirgin bir büyüme yaşandı. Rapor, dünya çapında giyilebilir cihaz sevkiyatlarının %1.7 arttığını gösteriyor.

Ancak, dördüncü çeyrekte pazarda bir durgunluk yaşandı ve sevkiyatlar önceki yıla göre %0.9 azaldı. IDC analistlerine göre, bu düşüşün nedeni tatil alışveriş sezonundaki zayıflık ve enflasyonist baskılar. Raporda öne çıkan bir diğer nokta, akıllı saatler, akıllı yüzükler ve gözlükler gibi giyilebilir cihaz kategorilerindeki artış oldu. Bu segmentlerdeki büyümenin, giyilebilir teknoloji alanındaki sürekli yenilik ve çeşitlilikle bağlantılı olduğu düşünülüyor. Bu eğilimin önümüzdeki dönemde daha da güçlenmesi bekleniyor.

Akıllı Yüzükten Sonra En Öne Çıkan Kategori Kulaklık

IDC’nin son raporuna göre, giyilebilir cihazlar arasında en popüler kategori %61.3’lük bir pay ile kulaklıklar olarak öne çıkıyor. Ancak, ilginç bir şekilde, kulaklık sevkiyatları 2023 yılında %0.8 oranında bir düşüş yaşadı. Bu düşüşün nedeni, inovasyonun yavaş olması ve yeni ürünlerin piyasaya sürülmesindeki gecikmeler olarak belirtiliyor. Diğer yandan, akıllı saat sevkiyatları 2023 yılında %8.7 oranında arttı. Bu büyümenin ana nedeni, Hindistan ve Çin gibi gelişmekte olan pazarlardaki artan talep oldu. Akıllı yüzük sevkiyatları %34.9 artarken, gözlük sevkiyatları Amazon ve Meta gibi şirketlerin yeni ürünlerini piyasaya sürmesiyle %128.2 oranında yükseldi.

Akıllı Yüzükten Sonra En Öne Çıkan Kategori Kulaklık Gibi Duruyor!
Akıllı Yüzükten Sonra En Öne Çıkan Kategori Kulaklık Gibi Duruyor!

IDC analistlerine göre, küresel ekonominin toparlanma sürecine girmesiyle birlikte, 2024 yılında giyilebilir cihaz sevkiyatlarının %10.5 artarak 559.7 milyon adede ulaşması bekleniyor. Bu büyüme eğiliminin devamında, 2028 sonuna kadar yıllık ortalama %3.6’lık bir artışla pazarın 645.7 milyon adede ulaşması tahmin ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir