Oyunlarda hile yapılması, geliştiriciler tarafından hoş karşılanmazken Genshin Impact hile geliştiren firmalara dava açtı. İşte detaylar.

Don dönemlerin en iddialı RPG türü oyunlarından olan Genshin Impact’te hile nedeniyle zor bir dönem yaşanıyor. Hile yapan oyunculara karşı ciddi bir denetim gerçekleştiren geliştirici ekibi şimdi ise hile programlarını yapan kişi ve firmalara yönelik önemli bir adım attı. Genshin Impact hileleri arasında en popüler uygulamalardan birisi Joaquin Soarin adlı bir geliştirici tarafından yapılmıştı. Başta bu geliştirici olmak üzere diğer hile geliştiricileri hakkında kapsamlı bir hazırlık yapan şirket, delilleriyle birlikte Kanada’da dava açtı.

Hoyoverse’den Telif Hakkı Davası

Şirket davada hileler üzerinden oyun telif haklarının ihlal edildiğini gerekçe gösterdi. Soarin ve ortaklarının Akebi GC, Acrepi ve Genshin XYZ adıyla piyasaya sürdüğü hile programlarının oyuncular arasında adil bir oyun ortamı yaratmadığını ve haksız kazançlar yarattığı öne sürüldü. Hile kullanan oyuncuların oyunu kurallarına göre oynayan oyunculara karşı haksız bir güç elde ettiğini de vurgulayan Genshin Impact geliştiricileri davacı oldukları isimlerin her birinden 50 bin dolar tazminat talebinde bulundu.

Genshin Impact Hile Geliştiricilere Dava Açtı
Genshin Impact Hile Geliştiricilere Dava Açtı

Son dönemlerde her türlü oyunun en büyük sorunu olan hilelerin önüne geçilmiyor. Hile yazılımları ile para kazanma imkanı geliştiricilerin bu alanda çalışma yapmasına neden olurken oyuncular da oyunlarda avantaj elde etmek için hile yoluna gidiyor.

Dava Emsal Olabilir

Online bir oyun olduğu gibi oyun içi satın almanın şirket için büyük bir gelir sağlaması aynı zamanda HoYoverse gibi geliştirici şirketlerin maddi zarar yaşanmasına yol açıyor. Genshin Impact ile başlayan yeni dönemde davadan alınacak sonuç emsal yaratabilecek potansiyelde. Bu nedenle oyun dünyasının yakından takip edeceği davanın önümüzdeki günlerde ilk duruşması yapılacak. Şu anda davanın hukuki sonuçları öngörülemiyor. Uzmanlar tarafından yapılan ilk değerlendirmelerde de farklı görüşler öne çıktı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir