Uzun zamandır söylentilerle gündeme gelen Genesis’in iflas haberi bugün sabah erken saatlerde iflas başvuru yaptığını açıklamasıyla geldi. Uzun zamandır iflas etmesi beklenen dev borsa Genesis’in batması piyasaları nasıl etkileyecek?

Şirketin iflas başvurusu yapmasının ardından hangi firmaların alacaklı olduğu ve şirketin bu alacaklılara ne kadar borcu olduğu bir kez daha gündeme geldi. En büyük alacaklı ise 750 milyon dolarlık bir miktardan daha fazla rakamla Gemini borsası olarak görülüyor. 

New York Bölge Mahkemesi’ne iflas başvurusunda bulunan kripto kredi ve faiz platformu Genesis’in pek çok şirkete ödemesi gereken yüklü miktarda borcu bulunuyor. Bunlar arasındaki isimlerden en önemlileri arasında ise Gemini borsası, Bybit borsasının yatırım aracı olan Mirana, VanEck, Decentraland ve Stellar Vakfı gibi kurumlar yer alıyor.

Genesis’in ne kadar borcu var?

genesisin en cok hangi sirketlere borcu var 1

İflas başvurusunda bulunduğunu açıklayan Genesis ile işbirliği içerisinde olan şirket Gemini borsasıydı. Gemini’ın kurucusu Cameron Winklevoss, hazırladığı açık mektupta Genesis içerisinde 900 milyon dolarlarının kaldığını dile getiriyordu. Konuyla ilgili elde edilen bilgiler Genesis’in borcunun 765 milyon dolar olduğunu gösteriyor. 

Bybit’ten Miranayla ilgili açıklama yaptı

Gemini borsasının ardından en çok borcu olduğunu dile getiren şirket olarak ise Bybit’in yatırım kolu olan Mirana olduğu dile getirildi. Söz konusu bu borcun 150 milyon dolar olduğu dile getirilirken Bybi Bybit CEO’su Ben Zhou, açıklama yaptı. 

Zhou Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Mirana, Bybit borsasının yatırım koludur ancak sadece Bybit şirket varlıklarını yönetir. Müşteri fonları, bu varlıklardan ayrı tutulur. Ayrıca Bybit Earn programı da Mirana’yı kullanmamaktadır. Bahsedilen 151 milyon dolarlık rakamın yaklaşık 120 milyon doları teminatlı pozisyonlardan oluşuyordu ve şu ana kadar zaten tasfiye oldu”

Genesis’in borcu olduğu diğer önemli şirketler ve rakamlar ise şu şekilde:

  • Moonalpha (Babel): 150 milyon dolar
  • Coincident Cap: 110 milyon dolar
  • Donut: 78 milyon dolar
  • Decentraland: 55 milyon dolar
  • VanEck: 53 milyon dolar
  • Abra: 30 milyon dolar
  • Cumberland: 18 milyon dolar
  • Stellar Vakfı: 13 milyon dolar

Genesis iflas başvurusunda bulunmasının ardından kripto piyasasında önemli bir değişiklik olmadı. Bitcoin an itibariyle 20,972 dolar seviyesinde hareket ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir