Grayscale gibi Digital Currency Group’a bağlı olan Genesis şirketine 1.3 milyar dolar değerinde GBTC (Grayscale Bitcoin Trust, yatırımcıların büyük miktarlarda Bitcoin tutan tekellere yatırım yapmalarını sağlayan bir) araç hisse satışı için iflas mahkemesinden onay çıktı. Hakim Sean Lane, Genesis’in hisseleri nakit paraya ya da Bitcoin’e çevirebileceğini belirtti.

Bununla beraber Genesis’in 200 milyon dolar değerde Grayscale Ether fonu da satmayı planladığı da konuşulanlar arasında.

ETF’ler Sonrası Büyük Satışlar Gelmişti

Geçmişte Grayscale’in Bitcoin fonu olan GBTC, SEC’nin verdiği onayla 10 Ocak’tan sonra ETF’e dönüştürülmüştü. Kâr satışı yapmak isteyen ya da GBTC ETF’inden diğer ETF ürünü veren şirketlere geçiş yapma amacında olanlar,  onayın ardından sahip oldukları GBTC hisselerini elden çıkarmaya başlamışlardı. Grayscale şirketi de, müşterilerin GBTC hisseleri karşılığında tuttuğu Bitcoin’leri satarak bu ödemelerin gerçekleştirilmesine izin vermişti. İlk günden bu yana olan satış miktarı 6 milyar doları aşmış durumda.

Dolayısıyla Genesis şirketi de, GBTC hisselerini nakit paraya çevirmek isterse 1.3 milyar dolarlık yeni bir satış dalgası yaşanabilir. Kripto para borsası ve risk fonu olan FTX de 1.5 milyar dolarlık GBTC hisse satışı yapmıştı.

FTX iflasından olumsuz etkilenen Genesis, 2022 yılının aralık ayında iflas etmiş ve ocak 2023’te de iflas başvurusunu duyurmuştu.

Genesis
Genesis

Gemini Earn’de Sorun Olmuştu

Kripto para borsası olan Gemini’ın Earn programına bağlı olan müşterileri de Genesis’in iflasından sonra Earn programından çekim yapmamışlardı. Gemini borsasının Earn programını Genesis tarafından yürütüyordu. İki şirket yaz aylarında anlaşmaya varmış ve Genesis, belli bir süre içerisinde Gemini Earn programına dahil olan müşterilere tam ödeme yapmayı kabul etmişti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir