Gençleri aşıya teşvik eden YouTube’lardan destek alınacak. Sağlık Bakanlığı fenomenleri aşı yüzü olarak değerlendirmek istiyor.

Gençlerin aşıya teşvik edilmesi için YouTuber’lardan destek alınacak. Sağlık Bakanlığı özellikle 18-24 yaş aralığındaki aktif olan vakaların artması ile beraber sosyal medya fenomenlerinin etkili olacağına güveniyor. 18-24 yaş arasındaki aşılama oranının istenen seviyede olmamasının ardından devreye sosyal medyada fenomen olanlar ve YouTuber’lar giriyor. Sağlık Bakanlığı’nın aşıya olan teşviği artırma programına internetten görmeye alışık olunan isimlerde dahil olacak. Bakanlık gençlere ulaşmak adına yeni bir planı devreye sokmak adına hazırlık içerisindedir. En çok aktif vakanın 18-24 yaş aralığında olduğu tespit edilen ve aynı zamanda aşılamaya dikkat çekmek isteyen Sağlık Bakanlığı, YouTuberlarla iş birliği içerisinde hareket etmeyi planlıyor. 

Gençleri aşıya teşvik etmek için YouTuber’lardan yardım istenecek

1 19

Hürriyet’ten Meltem Özgenç tarafından yapılan haberlerde Bakanlığın hedefinin şu şekilde olduğu dile getirildi; “Sağlık Bakanlığı’nın hem gençlerde aşılama oranının yeterli bulunmaması hem de aktif vakaların çoğunluğunu bu grupta görüşmesi üzerine YouTuberlarla iş birliğine gitmeye hazırlandığı belirtildi. Şimdiye dek üçüncü dozlar dahil 115 milyonu aşkın aşı yapılırken, bakanlık aşılama hızının yavaşlamasını masaya yatırdı. İki doz Sinovac olanların üçüncü dozu yaptırmaması ve 18-24 yaş arasındaki aşılama oranının düşüklüğü gündeme getirildi. Buna göre aşının önemini anlatabilmek için YouTuberlarla iş birliğine hazırlanıyor. Ancak iş birliği planının detayları konusunda henüz net bilgi yok.”

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Kenan Midilli ise gençlerdeki aşılama oranıyla ilgili açıklama yaptı; “Doz sayısı olarak kötü durumda değiliz ancak üçüncü dozlar açısından da çok parlak bir noktada bulunmuyoruz. İki doz Sinovac olup da gerisini getirmemiş olanlar var. Oysa aşı tedariki konusunda hiçbir sıkıntımız yok. İsteyen Sinovac isteyen BioNTech olabiliyor.” ifadelerini kullanan Midilli, “12-17 yaş arası için de aşı tanımlandı. İsterlerse aşı olabilirler. Bu kişilerin aşılanmasında anne ve babalara görev düşüyor. 18-24 yaşın aşılanmasında da büyük sorun var.” dedi.

3 16

Yerli aşı Turkovac’ta gelinen aşama

TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Akdoğan, “Çalışma halihazırda 28 ilimizde 41 merkezde yürütülüyor. Yaklaşık 3 bin gönüllüye ulaşılması hedefleniyor” şeklinde belirtti. Çalışma açık etiketli olduğu için üçüncü dozda Sinovac ya da Turkovac arasında seçim yapabileceği dile getirilen Prof. Dr. Akdoğan, açıklamasına şu sözler ile devam etti: “Daha önce iki doz inaktif aşı olmuş ve üçüncü dozunu henüz yaptırmamış 18-59 yaş arası tüm vatandaşlarımız, çalışmaya e-Nabız üzerinden randevu oluşturarak kendilerine en yakın merkezde gönüllü olarak katılabilirler.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir