Google’ın yapay zekası Gemini Pro geçtiğimiz aylarda tanıtılırken yapay zekanın artık Türkçe desteğine de sahip olduğu belirtildi. İşte Gemini Pro Türkçe’den detaylar.

Google tarafından geliştirilmiş yapay zeka Gemini, Pro versiyonuyla da hizmet veriyor. Geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan ve yepyeni bir dönemin başlayacağına işaret eden Gemini’de dil desteği artmaya devam ediyor. Gemini Pro’da artık Türkçe dilinde de işlemler yapılabilecek.

Gemini Pro Türkçe Hizmet Verecek

Gemini Pro versiyonu çok daha gelişmiş özellikler sunuyor. Bu nedenle Türkiye’deki kullanıcılar için Türkçe desteğinin gelmesi çalışmaların çok daha verimli yapılmasına imkan tanıyacak. Türkçe desteği sadece yapay zeka genelinde değil, bazı araçlarda da yer alacak. Double-Check olarak adlandırılan özellik de Türkçe olarak kullanılabiliyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar Gemini Pro ile verilen yanıtların doğruluğunu kontrol edebilecek. Yapay zeka ile ilgili en önemli sorunlardan birisi olan doğruluk için de Google, bu araç ile ekstra bir güvenlik sağlamış olacak.

Gemini Pro’da Türkçe Dönemi Başladı
Gemini Pro’da Türkçe Dönemi Başladı

Metinler Görsele Dönüştürülecek

Bard üzerinden işlem yapabilecek kullanıcılar için bir diğer yenilik ise metnin görsele dönüştürülebilmesi. Kullanıcılar resim oluşturma konusunda destek alabileceği Bard’ta Imagen 2 modeli kullanılacak. Ancak bu alanda henüz Türkçe dil desteği bulunmuyor. Bu nedenle kullanıcıların oluşturmak istedikleri görseller için İngilizce yönergeler vermesi gerekiyor.

Deneysel bir proje olarak şu anda kullanılan Google Bard’ın arka planında yapılan bu güncellemeler, çok daha sonuçlar sunacak. Google yeni özellikler üzerinde kısa açıklama yaparak geçse de Türkçe dışında Google Bard’ın desteklediği tüm dillerin artık Gemini Pro’da desteklendiği belirtildi. Google’a göre “Bu yükseltme Bard’ı; anlayıp özetleme, akıl yürütüp beyin fırtınası yapma, yazma ve planlama gibi konularda çok daha yetenekli hale getirecek.”. Gemini Pro, Bard’ın yeteneklerini geliştirdiği gibi yapay zeka desteği ile içerik üretme başta olmak üzere pek çok alanda oldukça yetenekli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir