Nvidia’nın üzerinde çalışmalara devam ettiği GeForce RTX 3090 Ti üstün özellikleriyle AMD’yi sektörde darlayacak.

Nvidia yeni modellerinde daha fazla seçeneğe yer verecek. RTX 3000 serisi için SUPER isimlendirmesine gidecek şirket, yeni modellerinde en güçlü seçenek ise Nvidia GeForce RTX 3090 Ti olacak. Üst seviye oyun bilgisayarları ve iş istasyonlarına yönelik geliştirilen ekran kartı, sektördeki en güçlülerden birisi olacağı gibi AMD’nin tüm modellerine karşı da ciddi bir üstlük elde edebilir. Şirketin özellikler performansa odaklanacağı yeni model, şu ana kadar gündeme gelen özelliklere göre güçlü donanımlarla desteklenecek.

GeForce RTX 3090 Ti özellikleri neler olacak?

GeForce RTX 3090 Ti için sızdırılan son rapora göre ekran kartında da GA102 grafik çekirdeği ile birlikte 84 SM biriminin tamamı kullanılacak. Bellekte ise GDDR6X kullanılacak ve 21Gbps hıza ulaşılacak. Bu RAM’de Micron imzası bulunuyor. Şirket yeni modeliyle birlikte 384-bit veri yolunda 1008GB/s bant genişliğine kadar çıkabilecek. Sadece bu güncelleme dahi GeForce RTX 3090 Ti modelinin GeForce RTX 3090 modeline göre yüzde 8 oranında performans elde edilmesini sağlayacak.

Şu anda kullanılacak bellek detaylarıyla gündem gelen GeForce RTX 3090 Ti modelinin önümüzdeki günlerde daha da detaylanması bekleniyor. Yeni raporlar ve sızıntılar ile birlikte daha fazla bilgiye ulaşabileceğiniz GeForce RTX 3090 Ti, tanıtıldıktan sonra sektördeki tüm dengeleri değiştirebilir. Bu nedenle yeni tanıtımlar şimdiden heyecan yaratmış durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir