NVIDIA’nın popüler bulut oyun hizmeti GeForce Now’ın gelecekte Nintendo Switch’e geçmesi muhtemel. Ayrıntılar burada!

GeForce Now’a gelmesi beklenen oyunlar hangileri?

NVIDIA’nın GeForce NOW’u, oyunculardan yeterince ilgi görürse gelecekte Nintendo Switch de dahil olmak üzere daha fazla cihaza ulaşabilir. TechRadar Gaming ile yakın zamanda yapılan bir röportajda, GeForce NOW’un Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Phil Eisler, oyun akışı hizmetinin gelecekte diğer platformlarda mevcut olma olasılığının üzerinde çok durmasa da açıklamadan anladığımıza göre bu durum tamamen talepler doğrultusunda şekillenecek.

Eisler konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Üyelerin isteklerine dayanarak Aralık 2021’de en yeni LG TV modellerinden başlayarak akıllı TV’leri desteklemeye başladık. Ocak ayındaki CES’te, hizmeti Samsung Gaming Hub’a ekleyerek GeForce NOW’ı Akıllı TV’lerine getirmek için Samsung ile işbirliği yaptığımızı duyurduk. Üyelerimizin ilgilendiği diğer cihazları değerlendirmeye de devam ediyoruz.”

Yakın zamanda Nintendo’nun A Plague Tale: Inocence, Hitman 3 ve Kingdom Hearts gibi grafiksel olarak daha gelişmiş oyunları konsollara getirmek için bulut tabanlı sistemlere güvendiğini gördük. Gelecekte bu tür bulut tabanlı sistemlerin yaygınlaşması ve artmasıyla GeForce NOW’u Nintendo Switch üzerinde görmemiz mümkün.

Nintendo’nun mevcut bulut sistemi pek iyi değil. Digital Foundry tarafından analiz edildiği gibi, sık pikselleşme ve yalnızca 720p çözünürlük ve 30 fps performans var. GeForce NOW ise RTX 3080 ekran kartlarıyla oyunculara çok daha iyi performans sunuyor.

GeForce NOW’un Nintendo Switch’e gelişi göründüğü kadar kolay olmayabilir

Ancak GeForce NOW, Steam ve Epic gibi kitaplığınızdan oyun oynamanıza izin verdiği için sancılı ve Nintendo’ya gelme ihtimali düşük olabilir. Her zaman olduğu gibi, Switch’te bulut oyunlarını çalıştırmak oyun satın almayı gerektirecek ve Nintendo’nun bu komisyoncudan gelirin bir kısmını almak istediği açık. Bu nedenle, iki dev arasında bir anlaşma şimdilik zor görünüyor.

Bununla birlikte, NVIDIA ve Nintendo’nun iyi durumda olan en az bir ilişkisi var. Anahtar, özel bir NVIDIA Tegra X1 işlemci kullanır ve piyasadaki rakip NVIDIA AMD’yi seçmeyen tek konsoldur. Gelecekte daha güçlü bir Switch görürsek, Nintendo, özellikle konsolun halefini geriye dönük uyumlu hale getirmeyi planlıyorsa, NVIDIA ile tekrar ortak olmayı seçecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir