Geçtiğimiz yıl, akıllı telefon dünyasında genel kategorideki satış öncülerinin ardından, katlanabilir telefon segmentinde beklenen öncünün kim olduğu duyuruldu!

 Şaşırtıcı olmayacak bir biçimde, bu alandaki öncü isim olan Samsung, katlanabilir telefon pazarının zirvesine yerleşti. Geçtiğimiz yılda toplam 15,9 milyon dolardolarkatlanabilir telefonun sevkiyatının yapıldığı belirtilirken, pazarın %66’sını Güney Koreli dev elinde tutuyor. İkinci sıradaki firma, %11,9’luk payı ile Çin merkezli Huawei olurken, üçüncü sırada %5,3 pazar payı ile bir diğer Çinli dev, Xiaomi bulunuyor. Ancak, katlanabilir telefon pazarının hala istenilen seviyede olmamasının arkasındaki etkenlerden biri yüksek fiyatlar.

Geçtiğimiz Yılın  Öncüsü Açıklandı!
Geçtiğimiz Yılın Öncüsü Açıklandı!

Bu durum, muhtemelen uygun fiyatlı cihazların piyasaya sürülmesiyle birlikte sektörde ciddi bir ivme kazanacaktır. Bu noktada, lider konumundaki Samsung’un bu yıl katlanabilir telefon pazarında yapacağı muhtemel sürpriz hamleleri merakla bekleniyor. Şimdi gelelim normal akıllı telefon satışlarına. Burada istatistikler biraz değişiyor ve pazarın büyüklüğünden İPhone kendisine bir pay almaya çalışıyor  Canalys tarafından geçenlerde paylaşılan geçtiğimiz yılın en çok satılan akıllı telefon listesi şu şekilde sıralanmaktadır:

1) iPhone 14 Pro Max – 34 milyon dolar

2) iPhone 15 Pro Max – 33 milyon dolar

 3) iPhone 14 – 29 milyon dolar

4) iPhone 14 Pro 29 milyon

 5) iPhone 13 – 23 milyon dolar

6) Samsung Galaxy A14 4G – 21 milyon dolar

 7) iPhone 15 Pro – 21 milyon dolar

 8) Samsung Galaxy A54 5G – 20 milyon dolar

 9) Samsung Galaxy A14 5G – 19 milyon dolar

 10) iPhone 15 – 17 milyon dolar

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir