İstanbul Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda düzenlenen Gaming İstanbul, bugün kapılarını açtı. Etkinlik, 18 Eylül Pazar akşamına kadar sürecek.

Dünyanın en büyük oyun ve e-spor etkinliklerinden birisi olarak görülen Gaming İstanbul’da 2022 heyecanı başladı. Bugün itibariyle başlayan etkinlik, 18 Eylül pazar gecesi yapılacak kapanış ile son bulunacak. Oyunlarla ilgilenen amatör ve profesyonelleri bir araya getiren Gaming İstanbul’da platform ayrımı yapılmıyor. Bilgisayar, konsol ya da mobil oyunların dahil edildiği etkinlikte, yeni oyunların tanıtımları, yayıncılarla tanışma, oyuncular için geliştirilen yeni ürünler gibi pek çok farklı etkinlik katılımcıları bekliyor.

Nintendo Switch için yeni oyunlar tanıtıldı

92 bin kişi ziyaret etmişti

2019 yılında gerçekleştirilen Gaming İstanbul’a 92 bin kişi katılım sağlamıştı. Bu yoğun katılım ile dünyanın en büyük 8. Oyun etkinliği olmayı başaran Gaming İstanbul’a bu yılki katılımın daha yüksek olması bekleniyor. Katılımcılar, kendi bilgisayarları ile etkinlik alanında özel olarak oluşturulan oyun alanlarında oyun heyecanı yaşayabilecek. 3 gün planlanan Gaming İstanbul’da ana oyunlar ise PUBG, Apex Mobile, New State Mobile, Beatstar, Rocket League Sideswipe ve Call Of Duty Mobile olacak.

Gaming İstanbul’da oyun geliştirme

Gaming İstanbul Jam etkinliğinde 72 saat boyunca etkinlik alanında kalacak ve konaklayacak olan geliştirici ekipler, bu süre içerisinde oyun geliştirecek. İlk 3’e giren ekipler ise 20 bin TL ödül kazanacak.  

Bugün itibariyle başlayan Gaming İstanbul’a dair açıklamalarda bulunan Gaming İstanbul Direktörü Cevher Eryürek: “Gaming İstanbul sadece Türkiye’nin değil dünyanın sayılı oyun etkinliklerinin başında geliyor. 2019 yılında 92.000 ziyaretçiyle dünyanın en büyük sekiz oyun etkinliğinden biri haline geldik. Bununla da kalmayıp dünya genelinde en yüksek kadın ziyaretçi oranına sahip oyun etkinliği rekorunu da elimizde bulunduruyoruz. Oyun ve e-spor gibi daha çok erkek hegemonyasında olduğu düşünülen bir alanda kadınlar da aslında oldukça aktif durumdalar. Dünya genelinde oyun ve e-spor etkinliklerine kadın ziyaretçi giriş yüzdeleri %13-15 arasında değişirken geçtiğimiz yıllarda Gaming İstanbul’da bu oran yüzde 21-23 seviyesindeydi. Bu yıl da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile bu rekoru geliştirerek bu değerli katılımcı oranını yüzde 30’lara yaklaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Gaming İstanbul’da yer alan marka ve şirketler ise şöyle; Hepsiburada, Aorus (Gigabyte), Red Bull, Unity, Aerosoft, Codeo, LG, Stargate, Bahçeşehir Üniversitesi Oyun İnkübasyon Merkezi BUG Lab TEKMER, Ancient Gears, Upgrade Entertainment, Wendigo Games, Gizala, Digigame Startup Studio, Zindhu, FRPNET, Enucuzoyun, Bestgameprice, Yuvamız İstanbul. Etkinliğe katılacak yayıncılar ise Pelin ‘‘PqueeN’’ Baynazoğlu, Tuna ‘’Pintipanda’’ Akşen, Can Sungur, Alp ‘‘H1vezZz!’’ Kocaman.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir