Ces 2024’te açıkladığına göre GameShark şirketi, yepyeni bir isimle ve yapay zekayı da yanına alarak geri döndü. Bir dönemin oyun kontrol cihazı denince akla gelen ilk isimlerinden biri olan GameShark yapay zeka ile geri döndüğü söyleniyor.

Eğer 90’ların sonlarında video oyunlarına denk geldiyseniz, GameShark olarak bilinen bir çevre birimini belki hatırlıyor olabilirsiniz. Kendisinden önceki Game Genie markalar gibi GameShark da Nintendo 64, PlayStation ve diğer video oyun konsolu sahiplerinin oyunları için önceden yüklenmiş hile kodlarını çalıştırmasına izin vermekteydi. Hilelerin albenisinii yitirmesiyle marka sonunda yok oldu. Fakat şirket CES 2024’te yeni bir isim ve yeni bir AI (Yapay Zeka) oyun kumandası ile şaşırtıcı bir geri dönüş yaptığı konuşuluyor.

GameShark, yepyeni bir isimle ve yapay zekayı da yanına alarak geri döndüğünü söyleyebiliriz.

AI Shark ismini verdiği geri dönüşüyle GameShark şirketi, web sitesi paylaşımında yakında çıkacak olan beş yapay zeka destekli ürününü duyurdu. Bu ürünlerin arasında bir “inline” işlem ünitesi yer alırken, oyun kontrol kolu, fare, klavye ve kulaklık bulunmakta. Ancak bu incelemede daha çok AI Shark’ın “oyun tarzınıza uyum sağladığını” söylediği kontrol cihazına bakıyor olacağız.

Şirketin belirttiğine göre bu çevre biriminin tutuşun basıncını ve düğmeye basma zamanınızı algılayan sensörler içeriyor. Bu sensörler sayesinde cihazda yer alan yapay zeka, kontrol cihazın düğmelerinin hassasiyeti ve tepki süresi üzerinde gerçek zamanlı ayarlamalar yapabiliyor olacak.

GameShark Yasaklar karşısında Dayanabileceği Merak Konusu

AI Shark, cihazın ürün sayfasında “Kontrol cihazının yapay zekası, alışkanlıklarınızdan ve tercihlerinizden öğrenerek oyun tarzınıza uyum sağlıyor” denmekte. Duyurunun devamında ise “Düğme yeniden eşlemeleri ve hassasiyet ayarlamaları önerebilir, bu da tamamen beceri seviyelerindeki oyuncuların karmaşık hareketleri zahmetsizce gerçekleştirmesini kolaylaştırmış olacak. Yeni oyuncular için ise bu, sezgisel bir rehbere sahip olmak gibi olacak. Tecrübeli oyuncular için ise uzmanlıklarına uyacak şekilde sürekli gelişen ve ince ayar yapan bir araç şeklindedir.” ifadeleri dikkat çekiyor.

GameShark, yepyeni bir isimle ve yapay zekayı da yanına alarak geri döndüğünü söyleyebiliriz.

Geçmişte Orijinal GameShark çıktığında konsollarda çevrimiçi oyun oynamak bir hayalden öteye zor geçmekteydi. Ancak, artık milyonlarca oyuncu her gün Fortnite, Call of Duty ve Grand Theft Auto Online gibi oyunlarda şirketler birbirleriyle yarışıyor. Eğer bu AI kontrolörü AI Shark’ın söylediği kadar yetenekliyse, sahiplerine rekabette avantaj sağlayacak gibi görünüyor. Yine çoğu rekabetçi çevrimiçi oyunun kuralları bu tür cihazları yasakladığı zaten biliniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir