Samsung’un son sağlık teknolojisi özelliği, ABD’de gıda ilaç, kozmetik ve tıbbi cihazlar ürünlerinin güvenliğini ve uygunluğunu sağlamakla görevli kurum olan FDA’nın onayı aldı. Bu gelişmeyle birlikte, Galaxy saatler artık uyku apnesini tespit edecek kapasiteye kavuşuyor.

Bu özellik, kullanıcılarına sağlıklarını daha yakından izleme şansına olanak vererek, uyku kalitesinin ve dolayısıyla genel yaşam kalitesinin artırılmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Samsung’un bu yenilikçi adımıyla, giyilebilir teknolojinin sağlık sektöründe oynadığı rolün önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Samsung’un Galaxy saatleri, şirketin Federal İlaç İdaresi’nden (FDA) uyku apnesi takibi için ilk kez bir onay almasıyla uyku konusunda iyileştirme alacak. Bu yaz kullanıma sunulacak olan uyku apnesi sağlık özelliği, obstrüktif uyku apnesi (OSA) olarak bilinen durumla henüz tanı konulamamış kullanıcıların uyku takibini yapmalarını ve uyarı işaretlerini tespit etmelerine yardımcı oluyor.

Samsung Galaxy Saat
Samsung Galaxy Saat

Galaxy Saatler Uyku Apnesini Tanısına Yardımcı Olacak

Kullanıcıların kullanabilmesi uyumlu bir telefona ve en az dört saat süren iki uyku periyodu boyunca takılması gereken bir Galaxy saate ihtiyacı olacak, bu işlem on gün içinde gerçekleştirilmeli. Bu özellik, 22 yaşından büyük yetişkin kullanıcılar için tasarlandı.

Ulusal Uyku Vakfı’na (NSF) göre, ABD’deki erkeklerin yaklaşık %25’i ve kadınların %10’u uyku apnesi sıkıntısı yaşıyor. Samsung Sağlık Monitör uygulamasındaki yeni özellik, daha fazla insanın uyku apnesinin orta veya şiddetli formlarını proaktif bir şekilde tespit etmesine ve tespit sonucunda sağlıkla ilgili komplikasyonların olasılığını azaltmak için tıbbi yardım aramasına yardımcı olması bekleniyor. Samsung bu tür bir FDA onayını kapan ilk teknoloji şirketi olsa da, benzer bir yükseltme alacakları söylenen Apple saatler gibi diğer saatlerin de peşinden gitmesi bekleniyor. Şirketin giyilebilir cihazlarına, önerilen kan basıncı ve diyabet izleme araçlarının yanı sıra uyku apnesi tespitini eklemeyi planladığı bildiriliyor. Fitbit gibi diğer fitness saatleri halihazırda  gece boyunca solunum kalıplarını tespit edip izleyebiliyor, bu da uyku apnesi tanısı arayan birisi için yardımcı olabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir