Yeni bir Samsung telefon kullanmadığınız sürece hızlı çalışır. Samsung’un yaklaşık 10.000 uygulama ve oyunu sınırladığı bildiriliyor.

Samsung Galaxy S22 ailesi, dünyanın en güçlü telefonlarından biri ancak her zaman böyle görünmüyor. Samsung’un yaklaşık 10.000 uygulama ve oyunu sınırladığı bildiriliyor.

Samsung Galaxy S22 modelleri yavaşlayacak mı?

Bu sorun, Twitter kullanıcısı @GaryeonHan ve Samsung Oyun Optimizasyon Hizmeti tarafından uygulanan performans sınırları nedeniyle etkilenen uygulamaların bir listesini oluşturan birkaç Koreli kullanıcı tarafından bildirildi. Ancak bu durumdan sadece oyunlar etkilenmiyor. Etkilenen uygulamalar listesinde ite Netflix, TikTok, Google Keep, Instagram gibi daha birçok uygulama bulunuyor.

Samsung Galaxy S22 serisinin dudak uçuklatan fiyatları

Oyun optimizasyon hizmeti bunu pil ömründen tasarruf etmek için yapıyor gibi görünüyor, ancak kullanıcılar uygulamayı devre dışı bırakamadıklarını ve yanıltıcı olan yanlış performans ölçümleri görüntülediklerini bildiriyorlar. Güney Kore’deki YouTuber bu yanlış beyanı fark etti ve 3DMark kıyaslama uygulamasını Genshin Impact olarak yeniden adlandırdı. Bu, uygulamanın rapor sonuçlarının ve kare hızının 3DMark olarak etiketlendiğinde %50’nin üzerinde olduğunu gösterir.

Başka bir deyişle, Samsung’un agresif gaz kelebeği, etkilenen uygulamaların performansını %50’den fazla azaltır. Lanzuk adlı Güney Koreli bir blog yazarı, Samsung’un şu anda sorunu “araştırdığını” söyledi. Bu doğruysa, bazı değişikliklerin yakında geleceğini güvenle söyleyebiliriz.

Öte yandan Samsung Galaxy S21 Ultra’da olduğu gibi bu sorun eski Samsung telefonları da etkileyebilir. Uygulamanızı manuel olarak test etmenizi ve doğrulamanızı öneririz. Bu Samsung için çok kötü bir haber ancak Samsung’un telefonlarını yavaşlattığını bulan ilk şirket değil. Apple bir süre önce buna çok benzer bir şey yapmakla suçlanıyordu ancak Apple, yeni amiral gemisini değil, yalnızca modelleri yavaşlatıyor. Bu açıdan baktığımızda Samsung’un yeni politikasını değiştirmesi gerektiğini söylemek yanlış olmaz.

Bununla birlikte, OnePlus’da performansı artırmak için birçok uygulamayı sınırlamak için Samsung ile aynı yolu izledi. Ancak kullanıcı tepkilerinden sonra OnePlus bir adım geri çekildi ve kullanıcılardan özür diledi. Samsung’unda bu hamlesinden vazgeçerek müşterilerini kandırmayacağı düşünülüyor.

Peki bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden paylaşmayı unutmayın.
.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir