Galaxy S21 FE tanıtımı için kısa bir süre kalırken tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de telefon için beklentiler artmış durumda. Küresel alanda daha uygun fiyat ile sunulacak modelin Türkiye’deki ek vergiler ve mevcut kurdaki yükseliş nedeniyle daha yüksek bir fiyat ile satılması kesin.

4 Ocak tarihinde resmi bir şekilde tanıtılacak olan yeni telefon modelleri için 2 defa lansmanın ertelenmiş olması, Samsung adına üzücü bir gelişme olsa da telefon için beklentiler hala yüksek. Uzun zamandan beri farklı sızıntılar ile gündeme gelen telefonun son olarak fiyatları sızdırılmıştı. Bu fiyatlar ve güncel ekonomik durum üzerinden yapılan değerlendirmelerde ise Galaxy S21 FE’nin Türkiye fiyatına yönelik yeni analizler gerçekleştirildi.

Galaxy S21 FE Türkiye fiyatı ne kadar olabilir?

Cihazların iki farklı versiyon ile piyasaya sunulacağı geçtiğimiz günlerde sızdırılmıştı. 6 GB RAM ile 128 GB depolama alanı, 8 GB RAM ile 256 GB depolama alanı ile desteklenecek olan modellerde alt versiyon 749 Euro, üst versiyon ise 819 Euro etiket fiyatını taşıyacak. Günlük kur ile bu modellerin Türkiye’deki direkt satış fiyatları 9100 TL ve 9970 TL oluyor. Ancak Türkiye’de kuşkusuz ek vergi gibi pek çok farklı maliyet, fiyatların daha da artmasına neden olacak.

Galaxy S21 FE modeli için beklentiler 12 bin seviyeleri. Bir önceki modelin 256 GB’lık versiyonu 9499 TL’den satılıyordu. Bu bakımdan yeni modelde daha üst donanımlara yer verecek Samsung, 11 bin TL ile 13 bin TL arasında değişen fiyatlar ile tüm versiyonlarını piyasaya sunabilir. 

4 Ocak tarihinde yapılacak resmi lansman ile birlikte tüm soru işaretleri yanıtını bulacak. Lansman sonrası Türkiye için de satış süreci başlayacak. Böylece yüksek fiyat ile modelin ne kadar başarıya ulaşılacağı da görülecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir