Samsung’un Galaxy serisinden uygun fiyatlı modellerinden Note 3 Neo için Android 5.1.1 güncellemesi bugün başladı. 900 MB boyuta sahip güncelleme bölgesel olarak tüm dünyadaki Note 3 Neo cihazlarına yayılacak.

Güney Koreli şirket, Note 3 Neo modelindeki Android 5.1 Lollipop güncellemesi için 2015 yılının son aylarını göstermişti. Şirket sözünü verdiği güncellemeyi belirlediği tarihte yani bugün Note 3 Neo cihazı için Android 5.1 Lollipop güncellemesini başlattı.

Şirket güncellemeyi ilk etapta anavatanı olan Kore’de SM-N750L, SM-N750K ve SM-N750S modelleri üzerinde güncellemeyi yayınlamaya başladı. Kademeli olarak yayınlanan güncelleme önümüzdeki haftadan itibaren tüm dünyada yayınlanmış olacak.

Şirketin 2014 yılının Şubat ayında piyasaya sürdüğü Note 3 Neo modeli sahip olduğu donanım özellikleri itibariyle Galaxy Note 2’den üstün Galaxy Note 3’ten de biraz daha düşük özellikler bulunduruyor.

Her ne kadar Android’in son sürümü olan Android 6.0 piyasaya çıkmış olsa da markanın orta segmentli Note 3 Neo modeli için Android 5.1.1 güncellemesi gerek performans gerekse tasarımsal açıdan oldukça etkileyici bir çözüm oldu.

Android 5.1.1 güncellemesi Note 3 Neo’ya neler getiriyor?

Öncelikle cihaz Materyal Tasarım ile uyumlu TouchWiz arayüzüne kavuştu. Ardından kilit ekranının yenilenmesi, bildirim merkezinin yenilenmesi, güncellenmiş sistem uygulamaları gibi çeşitli iyileştirmeler yapılırken cihazın genel performansı ve pil tüketimini olumsuz etkileyen faktörler de tamamen ortadan kaldırıldı.

900 MB boyutuna sahip Android 5.1.1 güncellemesini Kies veya OTA üzerinden cihazlarınıza yükleyebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir