Şimdilik sadece Galaxy S24 serisinde yer alan faydalı Galaxy AI özellikleri diğer akıllı telefonlara 28 Mart tarihi itibarıyla gelmeye başlayacak. Resmi bir şekilde duyurulan 28 Mart tarihi şimdilik her pazarı kapsamamakta. Ancak dahilinde 28 Mart sonrasında hızlı şekilde diğer pazarlarda da çıkışın yapılması amaçlanıyor. 

Galaxy yapay zeka özelliklerini diğer telefonlara One UI 6.1 güncellemesi üzerinden getirecek Samsung şirketi, bu konuda kişileri memnun edecek gibi görünmekte. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Samsung Galaxy S24 ailesi gelişmiş bir ‘Galaxy AI’ ismi verilen yapay zekâ veya üretken yapay zekâ altyapısı ile gelmekte. İki sene için ücretsiz olacak daha sonra ise ücretle kullanılabilecek bu altyapı, ilk olarak Galaxy S23 serisi, Galaxy Z Fold 5, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Flip 5 ve Galaxy Tab S9 serisine açılması bekleniyor. 

Şimdilik sadece Galaxy S24 serisinde yer alan faydalı Galaxy AI özellikleri diğer akıllı telefonlara 28 Mart tarihi itibarıyla gelmeye başlayacak.

Bazı Modellere Getirilecek AI İşlemciden Dolayı Düzgün Çalışmayabilir

2024 senesinde 100 milyon hatta daha fazla Galaxy cihazda yapay zeka özellikleri sunacaklarını belirten Samsung şirketi, yeni bilgiye göre bazı Galaxy AI özelliklerini Samsung Galaxy S22 serisindeki eski amiral gemisi modellerine getirmek adına da çalışmalar yapmakta. Bu konu hakkında kesin bir tarih ya da doğrulama bulunmuyor. Ancak TM Roh planların olduğunu net olarak belirtmekte ve bu da elbette Galaxy S22 sahipleri için güzel bir avantaj olmasıyla ön planda.

Galaxy S22 ailesine yüksek ihtimalle sadece bulut tabanlı yapay zeka özelliklerini getiriyor. Çünkü telefonlar da kullanılan işlemciler bazı diğer özelliklere uygun değil. Şirket, yine TM Roh’un açıklamasına göre yana doğru genişleyebilenler de dahil olmak üzere farklı yeni formatlar üzerinde çalışmalar da sürdürüyor. Yine bu konuda Samsung Display firmasının yıllardır gösterdiği çok sayıda prototip bulunmakta, marka önümüzdeki yıllarda yatay ve dikey katlanabilir telefonlar dışında farklı ilginç denemeler de yapacağı iddia ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir