Gücünü güneş ve rüzgardan elde eden Galata Wind, 2023’ün ilk çeyrek finansal raporunda %4 artışlar 268 milyon TL firma değeri (FAVÖK) olduğunu açıkladı. İşlevsel başarılarının finansal sonuçlara yansımasıyla beraber firma değeri marjını %79 seviyesinde tutan Galata Wind, dönemi net nakit pozisyonda kapattı.

Sürdürülebilir kaynaklardan enerji üreten Galata Wind, 2023 yılının ilk çeyreğinde esas faaliyet kârının, geçen yıla oranla %9 artmasını sağlayarak 286 milyon TL’ye çıkardı ve satış gelirlerinde de 337 milyon TL ciro açıkladı. Temiz enerji üretimi sayesinde sürdürebilir bir gelecek hedefleyen Galata Wind, 2023 yılının ilk çeyreğinde RES üretimi 175.893,9 MWh’ye ve GES üretimi de 9.121,5 MWh’ye ulaşmasını sağladı.

galata_wind

‘Gezegenimizin sürdürülebilirliği için daha fazla temiz enerji’

Şirketin sahip olduğu finansal sonuçları inceleyen Galata Wind CEO’su Burak Kuyan, “Büyüme stratejimiz doğrultusunda, yurt içi ve yurt dışında satın alma olanaklarını yakından takip ediyoruz. Bu yaklaşımımızın bir sonucu olarak Muğla’da Alapınar Rüzgâr Elektrik Santrali’ni geçtiğimiz yıl Eylül ayında devraldık. Bu önemli adımın yanı sıra Taşpınar Hibrit GES projemizi, 2023’ün ilk yarısında 17 MW ile kısmen faaliyete almayı hedefliyoruz. Ayrıca hâlihazırdaki santrallerimizde de kapasite artışına odaklanarak ülkemize sunduğumuz temiz enerji miktarını daha da yukarı taşımak istiyoruz. Bu doğrultuda Taşpınar RES için yaptığımız 13 MW’lık ve Mersin RES için yaptığımız 39 MW’lık kapasite artış başvurularımız EPDK tarafından onaylandı. Biliyoruz ki; gezegenimizin sürdürülebilirliği için çok daha fazla temiz enerjiye ihtiyacımız var. Galata Wind olarak biz de bunun için çalışıyoruz. Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakacağız” açıklamasında bulundu.

Burak Kuyan, Galata Wind’ın bugüne kadar izlediği büyüme stratejisini önümüzdeki dönemde de sürdüreceklerini söyledi. Kuyan, “Yatırımlarımızın, 2023-2024 yıllarında daha da ivme kazanmasını planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde satın alımlar yoluyla büyürken bakışlarımızı yurt dışına çevirdik. Özellikle Avrupa’daki ülkelere odaklandığımızı belirtmek isterim. Burada inşaata hazır projeler veya sıfırdan geliştirilecek olan rüzgâr ve güneş projeleri ile ilgileniyoruz” dedi.

2023 yılı için 2 milyar TL yatırım hedefi

Şirket, 2022 Faaliyet Raporun’da bulunan 2023 yılı beklentileri arasında, Galata Wind’ın yıl sonuna kadar 800 -815 bin MWh arasında elektrik üretimi yapmayı hedeflediği belirtiliyor. Faaliyet raporu aynı zamanda şirketin depolu elektrik santralleri kurmasına dair vizyonu kapsamında, 2022 yılında yaptığı 10 adet rüzgâr ve 1 adet güneş enerjisi başvurularının, 11 farklı ilde toplam 550 MW kurulu gücü oluşturuyor. Uzun süreli hedefleri bulunan Galata Wind’ın 2023 yılı için hedeflediği yatırım miktarının ise 1,8 ile 2 milyar TL arasında olacağı düşünülüyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir