FTX’in iflas etmesi sonrasında sektörde hareketlilik dikkat çekiyor. Yeni değerlendirmelerde ise merkeziyetsiz finansın büyüyebileceği belirtildi.

2022 yılı kripto para ekosistemi için pek çok olumsuzluklarla geçti. FTX’in iflas etmesiyle başlayan süreçte yeni trendler öne çıkıyor. Zira merkeziyetsiz ekonomiye geçiş yapmaya başlayan kullanıcılar, ortaya çıkan tehditler sonrasında yeni, güvenilir limanlar arıyor. TechCrunch tarafından yapılan pazar araştırmasında FTX’in çöküşünün merkeziyetsiz finansın gelişmesini hızlandıracağı tespit edildi.

“Merkeziyetsiz ekonomiye geçişte küresel bir ajandaya ihtiyaç var”

FTX
Unidef’ten FTX yorumu

Türkiye’den konuyla ilgili değerlendirme ise Unidef Türkiye, Topluluk ve Ekosistemden Sorumlu Başkan Yardımcısı Büşra Temurçin’den geldi. Merkeziyetsiz ekonomiye geçiş noktasında önemli bir dönüm noktasına değinen Temurçin, “Blokzinciri ekosisteminin olgunlaşma dönemi henüz başlıyor. Unidef olarak, dünyanın küresel merkeziyetsiz ekonomiye geçişini hızlandırma misyonunu üstleniyoruz. Dünyayı değiştirme potansiyeline sahip bir topluluk oluşturarak, geleceğin ekonomik ilişkilerini belirleyecek konularda uluslararası bir fikir birliği sağlayabilmek için çalışıyoruz.  Uluslararası ölçekte yatırımcı ve danışman ağına sahip olan Unıdef, ulusal ve bölgesel organizasyon, program, hibe ve yatırımlar aracılığıyla, geleceğin güvenilir yeni nesil teknolojisinin inovatif mimarlarını beslemek odağında çalışıyor. Eşitlik, güven, karşılıklı destek, şeffaflık ve ortak iyiye olan bağlılık gibi değerleri benimseyen kuruluş, hükümetlerden, siyasi ideolojilerden ve inançlardan bağımsız bir yol haritası çiziyor. Merkeziyetsiz bir ekonomiye geçişi, ekonomik ilişkilerde mevcut paradigmaları değiştirmeyi konuşuyorsak, tüm ulusların, kuruluşların ve bireylerin ortak bir çalışma şeması ve kavramsal çerçeve üzerinden hareket etmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

FTX
Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir