Kasım ayının ilk haftalarında dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX, likidite krizi yaşamasını gerekçe göstererek iflas ettiğini açıklamıştı. 

FTX’in iflas etmesiyle pek çok yatırımcı kripto varlıklarını kaybederken, sektörde de ciddi bir çöküş yaşandı. FTX iflasıyla yatırımcılara büyük bir mağduriyet yaşatırken, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried halen rahat bir şekilde hayatına devam ediyor. Popüler haber platformu Reuters’in son paylaştığı haberlere göre, Sam Bankman-Fried yüksek profilli bir savunma avukatı olan Mark Cohen’i tuttu. Elde edilen bu bilgi, Bankman-Fried’in sözcüsü Mark Botnick tarafından da onaylandı. 

Soruşturma sonrası işler değişebilir

Cohen&Gresser şirketin bir ortağı olarak belirtilen Mark Cohen, eski bir federal savcıdır ve yakın zaman içerisinde de seks kaçakçılığı davasında Ghislaine Maxwell’i temsil etmiştir. SBF henüz herhangi bir suçlamayla karşı karşıya kalmadı ancak hem ABD federal savcıları hem de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından soruşturma yapıldığı biliniyor. Yaşanan gelişmeler noktasında ABD Temsilciler Meclisi pek çok kez SBF’yi durumları anlatması için meclise çağırmış olsa da SBF, bu davetlere hiç bir zaman gitmedi. Demokrat Parti ve şimdiki ABD başkanı Jeo Biden’a vermiş olduğu destek sayesinde hükümet tarafından korunduğu düşünülen SBF, ilerleyen dönemlerde hapse girip girmeyeceği merak ediliyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup, yakın zamanda daha yeni bilgiler elde edilmesi bekleniyor.

Samsung ilk kez kadın başkan tarafından yönetilecek

SBF

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir