Birçok popüler oyunun içerisinde yer alan ve milyonlarca oyuncuyu kendine bağlayan League of Legends yayımcısı Riot Games, geçen günlerde California merkezli bir siber saldırıya uğramıştı. Açıklamalara göre ele geçirilen dosyalar içerisinde firmanın paylaşmaya hazır olmadığı deneysel özellikler de yer alıyordu. Firmanın eski şifre önleme sistemleri ile ilgili bazı verilerinin çalınmış olmasının aksine kullanıcı verilerinin saldırıdan etkilenmemiş olması sevindirici haber oldu.  Dev oyun şirketi bu durumun içerik yayınlama yeteneklerini geçici olarak etkilediğini ve Teamfight Tactics ve League of Legends’ın yakınca çıkacağını açıkladıkları 13.2 güncellemesi de dahil birçok işlerini aksatacağını belirtti.

riot games

“Bir fidye e-postası aldık. Söylemeye gerek yok, ödemeyeceğiz.”

Hackerların oyunun hile koruma sistemi ve kaynak kodları karşılığında istedikleri 10 milyon dolar fidye ödemesini reddettiklerini açıklayan şirket, sızdırılan kaynak kodları nedeniyle yakında yeni hilelerin ortaya çıkabileceğini duyurdu. Firma bu konuda mağduriyet yaşamamak için çalışmalarını başlattı. Riot yapmış olduğu açıklamada korsanların bu kaynak kodları yayınlaması halinde oyun modlarının ve yeni özelliklerin çevrimiçi görüneceğini fakat oyun içerisinde yayınlanacağının da hiç bir garantisi olmadığını belirtti. Riot Games uğradığı saldırının kimler tarafından yapıldığını araştırmak için kolluk kuvvetleri ve harici danışmanlarla beraber çalışmaya başladı. 

Riot Games, “Bu saldırı, inşa ortamımızı bozsa ve gelecekte sorunlara neden olabilse de en önemlisi, hiçbir oyuncu verisinin veya oyuncu kişisel bilgisinin ele geçirilemeyeceğinden emin olmaya devam ediyoruz. Doğrusu, kaynak kodunun herhangi bir şekilde açığa çıkması, yeni hilelerin ortaya çıkma olasılığını artırabilir. Saldırıdan bu yana, hile önleme üzerindeki etkisini değerlendirmek ve gerekirse düzeltmeleri olabildiğince çabuk uygulamaya hazır olmak için çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir