Freedos bilgisayarı satın alıyorsanız, Windows 10’u kurmak için öncelikle Windows’u USB üzerinden kurmalısınız. Kurulum sayfasından Windows’un en son sürümüne ulaşabilirsiniz.

İşletim sistemi nasıl kurulur?

Resmi Microsoft web sitesinden indirin. Kurulum aracını buradaki “Windows 10 İndir” sekmesinden indirebilirsiniz. Bu işlemleri Freedos bilgisayarınızdan gerçekleştiremeyeceğiniz için başka bir Windows bilgisayardan gerçekleştirebilirsiniz.

Ocak 2020’de 2500-3000 TL arasındaki en iyi laptop modelleri

Windows 10 İndirilenler sekmesinde açılan sayfada sadece “Aracı Şimdi İndir” butonunun bulunduğu sayfayı göreceksiniz. Bu sadece bir düğme ile basit bir site olduğu için herhangi bir karışıklık veya hata yoktur. Kurulum aracınızı hemen indirmek için düğmeye tıklayın.

  • Bilgisayarınıza indirdiğiniz kurulum aracı Medya Oluşturma Aracı olarak karşımıza çıkıyor.
  • Çalıştırmak için bu dosyayı çift tıklayın.
  • Kullanım koşullarını kabul edip devam etmeniz durumunda kurulum hafızasını oluşturacağınız bölüme yönlendirileceksiniz.
  • Bu bölümde, bilgisayarınıza 8 GB’den fazla alana sahip bir USB bellek aygıtı takmanız gerekecektir.
  • USB bellekte herhangi bir dosya saklamazsınız.
  • Ardından USB flash sürücüyü taktıktan sonra bilgisayarınızın sürücülerini bulacağınız “Bilgisayarım” menüsüne girecek ve belleğe sağ tıklayacaksınız.
  • Açılır menüden “Biçim” sekmesini seçtikten sonra “Başlat” düğmesine basın.
  • Bellek biçimlendirme birkaç saniye içinde tamamlanır.

NOT: Bu noktada USB bellekte bir dosya varsa kalıcı olarak silinecektir. Bu nedenle, işinize yarayacak belgeleri kaybetmemeniz için biçimlendirmeden önce USB bellekte dosya olmadığından emin olmanız önemlidir.

USB bellek sürücüsünü biçimlendirdikten sonra Windows kurulum adımlarına döneceksiniz. Ayarlar menüsünden ne yapmak istediğinizi seçebilirsiniz. Bu noktada Windows size iki seçenek sunuyor. “Bu bilgisayarı şimdi yükselt” ve “Başka bir bilgisayar için kurulum ortamı oluştur” seçeneklerinden başka bir bilgisayara kuracağımız için ikinci seçeneği seçerek devam edeceğiz.

Ardından Windows sürümünün dilini, mimarisini ve özelliklerini tanımlıyoruz. Freedos bilgisayarınızda kullanmak istediğiniz özelliklere göre seçim yaparsınız. Windows dilinizi Türkçe veya başka bir dil olarak seçebilir, Windows’un en son sürümünü seçebilirsiniz. Mimari seçeneğinde, bilgisayarınızın işlemcisine bağlı olarak 32-bit veya 64-bit’i seçersiniz. Yeni kurulan bilgisayarların işlemcileri 64 bit mimariye göre yapıldığı için bu mimariyi seçerek Freedos bilgisayarınız için ilerleyebilirsiniz. Ancak, mümkünse, bilgisayarınızın işlemci bilgilerini kontrol etmek iyi bir fikirdir.

Mimari aşamasından sonra kullanacağınız medyayı seçebileceğiniz bir bölüme yönlendirileceksiniz. Şu anda “USB Flash Sürücü” ve “ISO Dosyası” gibi iki seçenek var. Bir DVD sürücüsü kullanarak kurulum yapmayacağınız için ilk seçeneğe geçmeniz gerekecek. Sonraki sayfada bilgisayara bağlı USB sürücüleri listelenir. Biçimlendirdiğiniz USB depolama aygıtını seçin ve Medya Oluşturma Aracı’nı yükleyin. Yükleme işlemi uzun sürdüğü için, şu anda bilgisayarı kapatamaz veya belleği çıkaramazsınız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir