Fransa, SAR’ın (Özgür Emilim Oranı) yasal sınırın üstüne çıkması sebebi ile iPhone 12 satışlarını yasakladı. Fransa Ulusal Frekans Ajansı, mevzubahis olan iPhone modelinin müsaade edilenden daha çok elektromanyetik dalga yaydığını ve bu yüzden şirketin cihaz satışını hemen durdurması gerektiğini vurguladı.

141 adet cep telefonunu SAR testine sokan ajans, Apple’ın 3 yaşındaki akıllı cep telefonunun kg başına 5.74 watt elektromanyetik dalga yaydığını öne sürdü. AB’nin elektromanyetik dalgalar konusunda kg başına belirlemiş olduğu yayılım sınırı ise 4.0 watt olmaktadır. ANFR, Apple şirketinin bu problemi olabilecek en hızlı biçimde çözmesi gerektiğini ifade etti.

Aksi bir durumda Fransa’da satışa sunulan her bir iPhone 12’nin toplanmasıyla alakalı işlemlerin başlatılacağını söyledi. Fransa’nın dijital dönüşümden ve telekomünikasyondan sorumlu bakanı Jean-Noel Barrot, Apple firmasının bu problemi bir yazılım güncellemesi yaparak çözebileceğini dile getirdi.

Apple, iPhone 15 Serisi Satışa Çıkınca iPhone 12 Satışlarını Durdurdu

Apple logosu
Apple logosu

Barrot, bahsi geçen bu önemli kararın iPhone 12 için Apple bünyesinde kartopu etkisi oluşturacağını söyledi. Buna rağmen firma iPhone 15 serisinin duyurulması ile bu modelin satışlarını da tamamen bitirmişti. Doğal olarak Fransa’nın aldığı bu kararın Apple firmasını çok da etkileyeceğine inanılmıyor. Yine de ilerleyen günlerde bu konuya dair farklı gelişmeler de elbette ki gündeme gelebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir