Kamera seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlattık. Bakalım nelere dikkat etmeye değer.

iPhone kullanıcılarının en çok karşılaştığı kamera problemleri

Kamera seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bu yazımzıda anlatıyoruz. Almak istediğiniz kamerayı düşünüyorsanız ve bilmiyorsanız öncelikle yazımıza göz atmanızı ve kamera seçenekleri hakkında detaylı bilgi için buraya gelmenizi öneririz.

Kompakt mı yoksa DSLR kamera mı?

Dijital fotoğraf makinesi satın almadan önce, onu ne amaçla kullanacağınıza karar vermelisiniz. Fotoğraf benim için sadece anı yakalamak ve deklanşöre basmak diyorsanız ve amacınız seyahatinizde çok sayıda unutulmaz fotoğraf çekmek ise dijital fotoğraf makinesi sizin için doğru seçim olabilir. Ancak yine de kompakt bir makine yerine bir telefon seçebilirsiniz. Bu sayede taşınabilirlik sorunları ortadan kalkacaktır. Öte yandan bir DSLR fotoğraf makinesi eğlence için değil, profesyonel yolda önemli bir araçtır. Kompakt fotoğraf makinelerinden ayıran en önemli özelliği lens ve sensör düzeninin esnekliğidir. Ayrıca birçok gözlemci ve astronom DSRL kameraları tercih etmektedir.

Kompakt bir kamera satın alırken nelere dikkat etmelisiniz?

  • Megapiksel değerinin sizi aldatmasına izin vermeyin!
  • Optik yakınlaştırma değerine dikkat edin!
  • Megapiksel değerinin sizi aldatmasına izin vermeyin!

Eğlence amaçlı kullanabileceğiniz bu tür kameraları alırken megapiksel çözünürlüğüne aldanmamak gerekir. Megapiksel çözünürlüğünün yüksek olması, harika bir kameramız olduğu anlamına gelmez. İPhone’ların neden Android’e kıyasla daha iyi fotoğraflara sahip olduğuna dair makalemizde de bahsettik.

Optik yakınlaştırma değerine dikkat edin!

Kompakt dijital kameralar, büyük dijital yakınlaştırma gösterebilir. Dijital zoom, piksel olarak çok büyük olduğu için iyi sonuçlar vermez. Dikkat etmemiz gereken asıl şey zoom sorunudur. Optik yakınlaştırma, objektif merceğini içeri ve dışarı hareket ettirerek elde edilen yakınlaştırma türü olmakla birlikte, görüntüde herhangi bir bozulma olmaz. Yakınlaştırma konusunda endişeleriniz varsa, yüksek optik yakınlaştırma oranına sahip bir dijital kamera seçin. DSLR fotoğraf makinesi alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Amacınız video çekmekse, bir DSLR kamera iyi bir fikir değildir!

Bu tür kameraların en büyük avantajlarından biri diyafram ayarı sayesinde farklı kullanım alanlarına hitap edebilmesidir. Bu sanatın birçok ustası, “amaç vücuttan daha önemlidir” tezini savunmaya devam ediyor.

Bu nedenle dijital fotoğraf makinenizi seçerken lens seçiminde dikkatli olmalısınız. Bazı DSLR fotoğraf makineleri lens olarak lens ile satılırken, bazıları sadece “gövde” ibaresi ile fiziksel olarak satılmaktadır.

Aşağı çekim yapacaksanız geniş bir lens, nesneleri çekecekseniz dar bir lens seçmelisiniz. Ayrıca titreşim azaltma, MTF değeri, tasarım gibi özellikleri de deyim yerindeyse dikkatlice düşünmeniz gerekiyor! Bir lense yapılan tam yatırımın, dijital DSLR fotoğraf makinenizin maliyetinin birçok katını aşabileceğini unutmamalısınız.

Amacınız video çekmekse, bir DSLR kamera iyi bir fikir değildir! Cihazın, uzun ömürlü DSLR dijital kameranızın (mercek yuvarlak refleks kamera) sensörünü bulunmaktadır. Çekim sırasında mercekten gelen görüntü bir saniyeden daha kısa bir süre merceğe düşer, ardından perde hemen kapanır.

Ama video çekerken perde hep açık ve hassas bir cihaz olan sensör sürekli ışığa maruz kalıyor. Bu, bir DSLR fotoğraf makinesinin ömrünü büyük ölçüde kısaltır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir