Fossil akıllı saatler sayesinde kullanıcılar artık Google Asistan ya da Alexa arasında seçim yapabilecek.

Wear OS 3 güncellemesinden sonra Google asistan bir çok akıllı saatte kullanılamaz olmuştu. Güncellemeden sonra yalnızca Pixel Watch ve Samsung’un yeni Galaxy Watch modelleri Google Asistan’a erişebiliyordu Fossil’in geliştirdiği yeni güncelleme sayesinde akıllı saat kullanıcıları Google asistana erişebiliyor.

Fossil bu ay içerisinde Wear OS 3 işletim sistemini kullanan 6. nesil saatlere Google Asistan yükleme imkanı sunan bir güncelleme yayınlıyor. Bu güncelleme yalnızca Fossil modellerini değil, Diesel, Micheal Kors ve Skagen modellerini de kapsıyor. Güncellemeye erişebilmek için kullanıcının Google uygulamaları ile standart Android çalıştıran bir telefonla eşleşmiş olması gerekiyor. Android Go ve bir çok Çin model telefon ise bu güncelleme kapsamının dışında kalıyor.

Fossil Google destekli akıllı saatler arasında popüler

Google ya da Samsung akıllı saatler ile Google asistan benzer bir işleyişe sahip. AI yardımcısını aktif etmek için “Hey Google” komutu ile bir düğmeye basarak ya da saat yüzeyine dokunarak aktifleştirmeniz mümkün. Bu özellik, kullanıcıların telefonlarını gerektirecek olan metin yanıtlama, müzik kontrolü sağlama gibi işlemlerin kolaylaşmasını sağlıyor. Alexa’nın henüz Türkiye’de bir eşimi olmadığı için buradaki Fossil akıllı saat kullanıcılarının şimdilik tek seçeneği Google Asistan gibi görünüyor.

Fossil akıllı saatler sayesinde Google Asistan, Wear OS 3'te kullanılabilecek

Mobvoi ya da Montblanc gibi başka bir markanın Wear OS 3 saati kullanan kullanıcılar için, bu durum avantajlı olmayabilir. Fossil, Google destekli akıllı saatlerde popüler olan markalardan biri. Bu destek, birçok giyilebilir cihaz kullanıcısının Asistan’ı kullanabilmesini ve küçük bir ekrana tıklama zorunluluğunun ortadan kalkmasını sağlayacak.

Fossil, yeni Wear OS modellerinin tanıtımını genellikle yaz aylarında yapıyor. Fossil ilk defa istisna olarak bu yılın başında hafif yükseltilmiş modeli Gen 6 Wellnes Edition’ı tanıtmıştı. Gen 7’nin ne zaman tanıtılacağı ya da ne gibi özellikler içereceği henüz bilinmiyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir