Yarış oyunu severlere müjde! Yarış oyunu serileri arasında en popüler oyunlardan biri olan Forza’nın sekizincisi yolda. Forza Motorsport 8, oyuncuları ile buluşmaya hazırlanıyor. Game Studios, Xbox ve Turn 10 tarafından geliştirilmekte olan Forza Motorsport 8’in 2023’ün sonlarına doğru yayınlanması bekleniyor.

forza motorsport

Oyuna dair ilk açıklamalar, 2022 yılında yapılan Developer Direct etkinliğinde gerçekleşmişti. Microsoft ve Bethesda’nın düzenlediği bu etkinlikte, oyunun 2023 yılının sonlarına doğru yayınlanacağı duyuruldu. 

Oyun geliştiricisi Turn 10 Studios ve Xbox Game Studios, Forza Motorsport 8’in son model Xbox ve bilgisayar donanımlarından faydalanarak oyunculara, daha önce yaşadıkları oyun deneyimlerinde farklı olarak geliştirilmiş grafikler, artırılmış araba sayısı ve hızlı bir yarış deneyimi sunması bekleniyor. Oyunda, oyunculara sunulan 500’den daha fazla araba olduğu söyleniyor. Üstelik araçların 100 tanesi daha önce görülmemiş. Forza Motorsport 8’ e özel geliştirilen ve ilk kez bu yeni oyunla birlikte gelecek olan araçların nasıl bir görünüme ve ne gibi özelliklere sahip olduğu da şimdiden merak konusu oldu. Arabalara ilişkin yenilikler bunlarla da sınırlı değil. 

Turn 10’un yaptığı açıklama göre, oyunda kullanılan arabaların daha gerçekçi görünebilmeleri için “spektrofotometre” cihazları kullanılmış. Ayrıca arabalarda oluşan çamur, toz ve kir gibi görünümler de aldıkları hasarlarda kendilerine özel.

Forza Motorsport 8’ de Kullanılan Yeni Metotlarla Çevre Çok Daha Gerçekçi 

Yapılan etkinlikte oyuna eklenen beş yarış pistinden biri olan Güney Afrika Kyalami Grand Prix pisti de ilk kez gösterildi. Oyundaki çevrenin eski oyunlara göre çok daha gerçekçi görünmesine ilişkin Team 10 ekibi “fotogrametri tekniği ve lazer cihazlar ile gerçek görsellerin tarandığını ve bu sayede oyun içerisinde yer alan pek çok faktörün gerçeğe oldukça yakın” olduğunu belirtti.

Bir başka yenilik ise oyunda yer alan hava durumu ve zaman göstergecinin dinamik simülasyona sahip olması. Yani yarış gerçekleşirken atlanılan her turda bir öncekinden farklı hava durumu ve zamanla karşılaşabilirsiniz. Oyuna dair daha detaylı ve yeni bilgilere önümüzdeki aylarda yapılacak açıklamalar ile ulaşılması bekleniyor.

Forza Motorsport 8’e Oyuncular Nerelerden Erişim Sağlayacak?

Oyunun duyurulmasının ardından nereden ulaşılabileceği de meraklı oyuncular tarafından merak edilenler arasında. Normal şartlarda Xbox One konsolunda yayınlanması beklenen Forza Motorsport 8, etkinlikte yapılan açıklamaya göre sadece yeni nesil konsollarla uyumlu. Oyunseverler yapılan bu açıklamadan pek hoşnut olmasalarda Microsoft yeni çıkan Forza oyunlarının Xbox One aracılığıyla da oynanabileceğini duyurmuştur.

Xbox kullanıcılarının oyunu oynayabilmek için Game Pass aboneliğine sahip olmaları gerekiyor. Forza Motorsport 8, Xbox Series X/S’te Game Pass aboneliği ile, bilgisayarlarda ise Steam ve Microsoft Mağaza aracılığıyla oyun severlerle buluşacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir