5 Kasım tarihi itibari ile erken erişimin başlatıldığı Forza Horizon 5 serisinde 1 milyon kullanıcı sayısı şimdiden aşıldı.

Forza Horizon, yarış oyunu denildiğinde dünyanın en iyi oyun serilerinden birisi. Bugüne kadar 4 farklı versiyon ile piyasaya sunulan oyunda, 5 Haziran tarihi itibari ile erken erişim dönemi başlamıştı. 5 Kasım’da başlayan yeni süreç, kullanıcılar tarafından büyük bir ilgi ile takip edilirken oyun için 9 Kasım öncesi yapılan son güncellemede konsollar ve bilgisayar sürümleri ile 1 milyon oyuncuya ulaşıldığı belirtildi. Üstelik yapılan bu açıklamalarda, ücretli olarak oyunu satın alan 1 milyon kullanıcının olması, oyunun 9 Kasım itibariyle çok daha fazla dikkat çekeceğini gösterdi. Her biri 100 dolar karşılığında satılan paketlerle ön dönemi başlatan şirket, 1 milyon kullanıcıya ulaşarak ciddi bir gelire de elde etmiş durumda.

Forza Horizon 5 bugün kullanıma sunuluyor

Bugün tüm kullanıcılara sunulacak olan ve ön erken erişim döneminin sona ereceği oyun, mevcut potansiyel göz önünde bulundurulduğunda serinin en çok satış yapan versiyonlarından birisi olabilecek. Zira erken erişim döneminde 100 dolar karşılığında satın alınabilen Premium sürümü ile kullanıcılara sunulan oyunun kullanıcılar tarafından ilgi ile karşılanması, oyunun özel paketleri ve oyun içi alışverişlerinde daha fazla harcama yapılacağını gösteriyor.

Forza Horizon 5, tüm Xbox Game Pass üyelikleriyle aynı anda yayınlanacak ve 9 Kasım’da resmi olarak Xbox One, Xbox Series X|S ve PC için sunulacak.

Oyun menülerinden oyuncu sayısı görülebiliyor

Microsoft tarafından oyun hakkında yapılan güncellemelere ek olarak oyun içerisinde yer verilen yeni seçenekler, oyuncu sayılarının gerçek zamanlı olarak takip edilmesini sağlıyor. Hem Microsoft’un açıklaması hem de oyuncular tarafından oyun içinden yapılan kontrollerde rakamların doğru olduğu net bir şekilde görülebiliyor.

Oyun, bu yılki en büyük Xbox Game Studios oyunlarından biri olarak şimdiden özel bir hayran kitlesi topladı ve daha geniş lansmanı ile önümüzdeki günlerde daha fazla oyuncuya ulaşması bekleniyor. Ön erken erişim döneminde yakalanan yüksek oyuncu sayısı sonrasında, özellikle oyunun ilk haftayı kaç milyon oyuncu ile kapatacağı merak ediliyor. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir