Forza Horizon 5, 4.5 milyon oyuncu sayısını geride bırakmayı başardı. 

Playground Games’in açık dünya yarış oyunları arasında yer alan yeni oyunu Forza Horizon 5, heyecan verici bir bir başlangıç yapmış gibi gözüküyor. Microsoft’un Oyun Başkanı Phil Spencer, Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklama ile beraber oyunun 4.5 milyon oyuncu kilometre taşını çoktan geride bıraktığını ve bunun aynı zamanda bir Xbox Game Studios oyunu için şu ana kadarki en büyük lansman gününü işaret ettiğini dile getirdi. Yeni oyunun eş zamanlı olarak oyuncu zirvesinin de Forza Horizon 4’ün oyuncu sayısının üç katı olduğu dile getiriliyor.

Forza Horizon 5, Steam’de ise şu ana kadar sadece 70 bin eş zamanlı oyuncu zirvesine çıkmayı başardı. Fakat, oyuncu tabanındaki büyük payın konsolda, PC’de ve bulutta yer alan Game Pass aracılığı ile açıkça Xbox sisteminde olduğunu söylemek mümkündür. Oyun, ilk çıktığı günden itibaren büyük bir ilgi ile talep edilmeye devam ediyor. Metacritic sitesini yapmış olduğu değerlendirmelerden elde edilen bilgilere göre oyunun PC sürümü 100 üzerinden 91, oyunun Xbox sürümü ise 100 üzerinden 92 puan almış.

7 6

Son olarak ise Forza Horizon 5’in erişilebilirlik seçenekleri ile oldukça övgü aldığı dile getirildi. Oyunda, engelliler topluluğunun yardımıyla özel olarak tasarlanan ve sinematiklerde kullanılan Amerikan İşaret Dili ve İngiliz İşaret Dili desteği yer alıyor. Aynı zamanda, oyuncuların daha düşük bir oranda oynamasına yardımcı olan bir oyun hızı değiştirme ayarı, özelleştirilebilir altyazı seçenekleri, yüksek kontrast modu, renk körlüğü modu, metin okuma ve konuşulan şeyleri metne dökme özellikleri de oyunda yer alıyor. Forza Horizon 5 oyunu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup konu ile ilgili olarak daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir