Fortnite çift kişinin oynaması için bölünmüş ekran özelliğine sahip. peki, Fortnite’ta bölünmüş ekran nasıl oynanır? İşte tüm detaylar.

Fortnite çıkış tarihinden itibaren gelen güncellemelerle pek çok yeni özelliğe kavuştu. Oyuncuların daha iyi oyun deneyimi elde etmesi adına yapılan bu güncellemelerden birisi de kullanıcıların bölünmüş ekranda iki kişi oyunu oynayabilmeesi. Oyuna eklenen bu mod sayesinde çift konsol ya da cihaza gerek kalmadan tek bir konsolda oyun oynanabiliyor.

Xbox ve PlayStation’da Fortnite Bölünmüş Ekranda Nasıl Oynanır?

Bu özellik, oyunun oynanabildiği tüm cihazlarda desteklenmiyor. Bu nedenle bölünmüş ekranı destekleyen cihazlardan birisine sahip olunması gerekiyor. Uyumlu cihazlar ise Xbox Series X ve PlayStation 5. Bu cihazlarda ikinci oyuncunun da oyuna dahil olabilmesi adına ikinci bir hesabın oluşturulması gerekiyor. Hesap oluşturduktan sonra ise aşağıdaki adımları takip ederek bölünmüş ekranda Fortnite deneyimi yaşamaya başlayabilirsiniz.

  • Menünü açın.
  • Konsolda ikinci kontrol cihazının çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Ardından ikinci oyuncudan yeni hesabı seçerek giriş yapın
  • Oturum açın ve Fortnite lobisine giriş yapın.
  • Her iki oyunu da lobide görülecektir.
Fortnite'ta Bölünmüş Ekran Nasıl Oynanır?
Fortnite’ta Bölünmüş Ekran Nasıl Oynanır?

Bu aşamadan sonra oyunda normal oyuna giriş işlemlerine başlayan ve bölünmüş ekranda arkadaşınızla birlikte Fortnite oynayın. Bu oyun modunda kullanıcıların rekabetin önemsiz olduğu modlardan birisini seçmesi gerkeiyor. Diğer oyunculara adil bir oyun deneyimi sunulabilmeis adına solo moduna bölünmüş ekran ile giriş yapılamıyor. Bu nedenle böyle bir amacı olanlar için oyun içinde bir güvenlik engeli bulunuyor.

Fortnite Bölünmüş Ekran PC’de veya Nintendo Switch’te Destekleniyor mu?

Fortnite için yapılan açıklamalarda bugüne kadar PC ve Nintendo Switch desteğine yönelik hiçbir bilgiye yer verilmdi. Bu nedenle de aradan geçen uzun yıllar sonucunda böyle bir desteğin getirilmesi de beklenmiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir