Battle Royale türünün en başarılı örneklerinden bir tanesi olan Fortnite, önümüzdeki günlerde yeni bir güncelleme alacak ve kayma hareket mekaniği oyuna eklenecek.

Çıktığı ilk sezon itibari ile büyük bir popülerlik kazanan ve oyun içi yenilikler ile sürekli hareketli ve heyecanlı bir oyun alanının oluşturuldu Fortnite’de önümüzdeki günlerde yeni bir güncelleme daha yapılacak. Yeni güncellemede hareket mekaniğinde değişiklikler yapacağı görülen Fortnite geliştirici ekibi, 9.sezon güncellemesi ile birlikte bu mekaniği oyuna dahil edecek.

Yapılan çalışmalar ile ilgili paylaşılan son raporlara göre çalışmalar büyük oranda tamamlanmış durumda. Bu bakımdan kullanıcılar önümüzdeki günlerde yapılacak güncellemeler ile birlikte yeni özelliği test etmeye başlayabilecek. Bugüne kadar yapılan güncellemeler ile oyunda yepyeni deneyim sunmayı başaran geliştirici ekibinin bu hamlesi de oyuncular için şu anda beklentileri arttırmış durumda.

Yeni mekanik oyuna neler getirecek?

Call of Duty WarZone’de uzun zamandan beri kullanılan kayma mekaniğine benzer bir şekilde geliştirilecek yeni özellik, oyuncuların yeteneklerini daha da artıracak. Yeni özelliğin kullanılması ile birlikte oyun açısında kapsamlı bir değişiklik yapılıyor. Hızlı bir değişim ile birlikte oyuncuların alan hakimiyetinin artması sağlanıyor. Üstelik kayma mekaniğinin uygulandığı sırada kullanıcıların silah kullanma konusunda da herhangi bir sınırlaması bulunmuyor. Kayma hareketi ile birlikte yüzde 15’e varan daha geniş bir açıya ulaşacak olan oyuncuların, 2 kayma arasında minimum 2 saniye beklemesi gerekecek. 

Fortnite için geliştirilecek mevcut özellik, 9. sezon itibariyle kesin olarak oyuna eklenecek. Ancak mevcut özelliğin kullanımına dair pek çok soru işareti bulunuyor. Zira yeni oyun mekaniğinin belirli bir eşya ile mi kullanılacağı, sadece belirli haritalar ile sınırlı olup olmayacağı bilinmiyor. Bu bakımdan yapılacak güncelleme sonrasında kayma mekaniğinin nasıl kullanılacağına dair detaylara ulaşmak mümkün olacak. 

Call of Duty gibi oyunlarda özellikle 2 kayma hareketi arasında herhangi bir sınırın ve sürenin bulunmaması, sınırsız ve çılgınca kaymaya neden oluyordu. Oyundaki deneyimini zaman zaman olumsuz etkileyen bu özellik için Fortnite tarafından özel önlemlerin alınması bekleniyor. Zaman zaman eleştirilerin de alınmasına neden olan özellik, muhtemelen Fortnite geliştiricileri tarafından çeşitli kısıtlamalar ile sunulacak. Böylece dezavantaj yaratılması ve oyundaki dengelerin değişmesi pek mümkün olmayacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir