Google yapay zekanın ve teknoloji dünyasının diğer pek çok noktası gibi, sağlık alanında da sıradaki yeniliklerin itici gücü olacağına inanılıyor. Firma, her yıl gerçekleştirdiği ‘Check Up’ etkinliği sırasında Fitbit uygulamasına kişiselleştirilmiş bir sağlık botu eklemeyi planladığının açıklamasını yapmıştı. Google Lens tarafında cilt hastalıklarıyla ilgili aramalarda daha yetenekli hâle gelmesi ve Gemini yapay zekasının medikal versiyonunun kullanıma sunulması da bazı planlar arasında yer aldığı ifade ediliyor.

Google markası, Fitbit kullanıcılarına yönelik deneysel yapay zeka özelliğiyle ilk bilgileri geçtiğimiz yıl paylaşımını gerçekleştirmişti. Google şimdi de bu özellik hakkında yeni detayların ipuçlarını paylaştı. Fitbit Labs, sahiplerin giyilebilir aletlerini kullanarak takip edilen sağlık verilerinden korelasyonlar çizmesini ve ‘noktaları birleştirmesine’ olanak tanıyacağı söyleniyor. Mobil uygulamada yer alan bir sohbet botu, doğal dilde sorular sormaya ve kişisel sağlık hakkında bilgi edinmek adına kişiselleştirilmiş grafikler oluşturmayı mümkün hale getirecek.

Şirket henüz Fitbit sohbet botu hakkında derinlemesine bilgiler vermedi. Ancak paylaşılan örneğinde, bir kullanıcının aktivite ve uyku arasındaki potansiyel bağlantılar hakkında sorular sorduğu görülebiliyor. Fitbit’in dijital asistan kullanıcının daha yüksek aktivite puanı aldığı günlerin daha iyi uykuyla ilişkili olduğu bilgisini de verdiği dikkat çekiyor.

Google yapay zekanın ve teknoloji dünyasının diğer pek çok noktası gibi, sağlık alanında da sıradaki yeniliklerin itici gücü olacağına inanılıyor.

Fitbit Sağlık Sorunun Anında Tespiti İçin Geliştiriliyor

Fitbit üretken yapay zeka aracının bu yılın sonlarında kullanıma sunulması planlanıyor. Google, bu özelliğin başlangıcında yalnızca Fitbit Labs programına kayıtlı olan Android cihazları bulunanlar Fitbit Premium abonelerine açık olacağını vurguladı.

Yine şirket, Google Lens’in metin tabanlı aramaların yetersiz kaldığı sağlık alanındaki bazı boşlukları doldurabileceğini düşünülüyor. Cilt hastalıkları için “web’deki görsel olarak benzer eşleşmeler” belirlemek kaynaklı Lens kullanan bir özelliğin geçen yıl tanıtılmış olan artık 150’den fazla ülkede mevcut olduğu da belirtilmekte. Bu özellikle dermatolojik bir bozukluğu tanımlarken nereden başlayacağınızı bilmeseniz bile işe yarayabileceği konuşuluyor.

Google, boyun ağrısı gibi durumları anlamlandırmaya yardımcı olmak için saygın çevrimiçi bazı kaynaklardan web sonuçlarına yeni görseller ve diyagramlar eklemesi yaptı. Şirket; böbrek taşları, migren, ve zatürre gibi daha fazla sağlık sorunlarına yönelik aramalarını güçlendiren görsel sonuçları sunmaya hazırlandığı söyleniyor. Görsel arama motoru güncellemelerinin önümüzdeki aylarda kullanıma sunulması amaçlanıyor.

Marka ayrıca Fitbit ve Google Research’ün sağlık ve sağlıklı yaşam için yeni bir yapay zeka modeli oluşturmak adına sağlık ve sağlıklı yaşam uzmanları ve diğer tıp uzmanları ile ortaklık kurduğunu da duyurdu. Uzun vadeli hedefi, Gemini destekli LLM’ın (geniş dil modeli), Google’ın çeşitli sağlık tekliflerindeki gelecekteki yapay zeka özelliklerini güçlendirmesi olacağı söylendi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir