Mozilla Firefox, geçtiğimiz günler içerisinde yapmış olduğu bir duyuruda eski Windows ve macOS sürümlerinde yeni güncellemeler sunulmayacağını açıkladı. Bu karar, Mozilla’nın kaynaklarını daha etkili bir şekilde kullanma amacını taşıyor. Şirket, kullanıcıların güvenlik açıklarına karşı korunmasını sağlamak için sadece önemli güvenlik güncellemelerini sunmaya devam edecek.

Eski Windows ve macOS sürümlerinde yeni güncellemeler sunulmayacak

Bu değişikliklerle beraber, belirli macOS ve Windows sürümleri artık Firefox tarafından desteklenmeyecek. Bu durumdan özellikle eski macOS sürümleri, MacOS Mojave ve Windows 7 ile 8 kullanıcıları etkilenecek. Bu kullanıcılar, Firefox 115 sürümünde son güncellemeyi alacaklar ve sonrasında yeni sürümlere güncellemelerini almayacaklar.

Mozilla, en son yayınladığı Firefox 115 sürümüyle macOS Sierra 10.12, macOS High Sierra 10.13 ve macOS Mojave 10.14 kullanıcılarına hizmet vermeye devam edecek. Fakat, Firefox 116 sürümü için macOS Catalina 10.15 ve daha yeni sürümler gerekecektir. Windows tarafında ise, Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları için Firefox 115’in son güncellemesini alacak.

Mozilla’nın odak noktasında, güvenlik güncellemelerinin sürekli olarak sağlanması ve kullanıcıların güvenli bir tarayıcı deneyimi yaşaması yer alıyor. Bu yüzden, Firefox’un eski sürümleri için sadece güvenlik güncellemeleri sunulacak ve yeni özellikler yalnızca güncel sürümlerde kullanılabilir durumda olacak.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir