Karsan Otonom e-ATAK markası, yapılan resmi açıklamaya göre Finlandiya’nın da ilk sürücüsüz elektrikli otobüsü olmayı başardı. Bu konu hakkında yapılan resmi açıklamada bunlara yer verildi: “‘Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önünde’ olma vizyonu ile ileri teknolojili mobilite çözümleri sunan Karsan şirketi, Avrupa’nın ulaşım altyapısını elektrikli ve otonom araçlarıyla yenilemeye devam edecek gibi gözüküyor”. ifade edildi.

Bu kapsama bakılırsa Karsan, İskandinav ülkelerinin en büyük toplu taşıma otoritelerinden birisi olan Norveçli VY Grup ile geçtiğimiz Kasım ayında otonom araç satış sözleşmesine imza atmıştı. Şimdilerde ise Karsan firması, anlaşma kapsamında VY Grup şirkete Finlandiya’nın REMOTED firmasına Tampere adlı şehirde kullanılmak üzere 1 adet 8 metrelik Otonom e-ATAK teslimi gerçekleştirdi

Karsan Otonom e-ATAK markası, yapılan resmi açıklamaya göre Finlandiya’nın da ilk sürücüsüz elektrikli otobüsü olmayı başardı.

Karsan Otonom Ve Elektrikli Araçlarla Toplu Taşıma Sorunlarına Öncelikli Çözüm Arıyor

Karsan şirketinin ADASTEC firmasıyla işbirliği ile geliştirdiği sürücüsüz modeli Otonom e-ATAK’ın, Michigan Eyalet Üniversitesi ve Stavanger’ın ardından Finlandiya ülkesinin de ilk yolcu taşıyan ve gerçek yol koşullarında kullanım gösterecek tam boy sürücüsüz otobüsü olacağını ifade eden Karsan CEO’su Okan Baş; “İskandinav ülkelerinde Karsan firması ilkleri başarmaya devam etmekte. Bu kapsama ilişkin bir ilki daha gerçekleştirerek Finlandiya’nın ilk otonom araç projesini hayata geçirdi.” dedi.

ADASTEC şirketi işbirliği ile geliştirilen, Karsan Otonom e-ATAK, şimdi de Tampere şehrinde de hizmet vermekte. Avrupa tarafı başta olmak üzere dünyanın ulaşım altyapısını elektrikli ve otonom araçlarıyla dönüştürmeye devam edecekler. Karsan markası planladığı satış stratejileri ile her girdiği pazarda ilkleri başarmaya devam edeceği söyleniyor. Oldukça yeni projelerle  de toplu taşıma çözümlerinde Tampere şehrini de bir adım öne geçireceklerini düşünüyorlar. İskandinav sektöründe otonom ve elektrikli araçlarla toplu taşıma sorunlarına öncelikli çözüm ortağı olmaya Karsan olarak devam edecekler. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir