Film izlemek için ve benzer multimedya içeriklerinden en iyi performansı almak istiyorsanız listedeki film izlemek için en iyi 5 dizüstü bilgisayar modellerine göz atın.

Film izlemek, bilgisayarlarda en çok tercih edilen etkinlikler arasında. Netflix gibi farklı dijital platformlarda yüksek çözünürlük destekleriyle film ve dizi izlemek isteyenlerin yeni teknolojileri destekleyen dizüstü bilgisayarlarından birisine sahip olması da önemli. Eğer film sizin için olmazsa olmazlar arasında yer alıyorsa ve yeni bir bilgisayar alacaksanız 2024’te film izlemek için en iyi 5 dizüstü bilgisayar önerilerine mutlaka göz atmalısınız.

Film İzlemek İçin Alınabilecek En İyi 5 Dizüstü Bilgisayar

image 35

Dell XPS 16

En iyi 4K ekranlı dizüstü bilgisayar olarak ön plana çıkan Dell XPS 16, 16.3 inç büyük ekranıyla da filme odaklanmanızı kolaylaştırıyor. Özel GPU olmaması nedeniyle eleştirilen bu model, film söz konusu olduğunda yeterli desteği sunuyor. XPS modellerinin üzerine inşa edilerek önemli güçlendirmeler sunan Dell XPS 16’da OLED UHD+ ekran kalitesi mevcut. Kendinden aydınlatmalı piksellere sahip olan OLED panel sayesinde ekrana yansıyan her bir noktada farklı renkler ile zengin grafik kalitesine sahip olabilirsiniz. Dell XPS 16’da üstelik yansıma önleyici bir ekran yapısının olması, 120 Hz’a kadar ekran yenileme hızı da dikkat çekiyor. görüntü kalitesini destekleyen Dolby Vision ve 360 derecelik uzamsal ses sağlayan 10W dörtlü hoparlörlerle Dolby Atmos ile Dell en iyi seçeneklerden birisi durumunda.

image 36

Dell XPS 13

Listenin ikinci sırasında ise en hafif dizüstü bilgisayarı olarak Dell XPS 13 yer alıyor. taşınabilir yapısı ile film keyfinizi bulunduğunuz ortama taşıyacak olan modelde 13,4 inç ekran, QHD+ 2560 x 1600 çözünürlük mevcut. Küçük ekran yapısına rağmen 120 Hz yenileme hızı, Dolby Vision desteği, Dolby Atmos ve Waves MaxxAudio ile 360 ​​derecelik uzamsal ses, film izlemeyi keyifli hale getiriyor.

image 37

Alienware M18

Film izlemek için en büyük ekranlı model olarak öne çıkan Alienware M18, üstelik güçlü donanımlarıyla oyun bilgisayarları listelerine de girmeyi başarıyor. QHD destekleyen ekranı ile dikkat çeken model, büyük yapısı nedeniyle mobil kullanımlarda çok uygun değil. 18 inç ekranı ve 165Hz ekran yenileme hızını destekleyen modelde 2560 x 1600 çözünürlük sunuluyor. Devasa ekranıyla filmdeki her ayrıntıya sahip olmanızı sağlayan Alienware M18, oyun bilgisayarları olarak da iddialı. Dolby Visio, AMD Ryzen 7 serisi işlemcisi, 16 GB RAM ve GeForce RTX 4060 ile kutudan çıkan dizüstü model film izlemenin yanı sıra en yeni oyunları kolayca oynayabilmenizi sağlıyor. Ayrıca 16,8 milyona kadar farklı renkle programlanabilen AlienFX aydınlatma bölgeleriyle dikkat çeken sistemde Dolby Atmos ihmal edilmemiş.

image 38

Apple MacBook Air M3

Apple kalitesini tercih edenler için satın alınabilecek model ise Apple MacBook Air M3. Apple TV gibi platformlarla tam entegre çalışan yeni model, şık tasarımı ve hafif yapısıyla da dikkat çekiyor. True Tone özellikli 13,6 inç Liquid Retina ekranın bulunduğu Apple ürününde diğer LCD modellere göre daha yüksek piksel oranları, daha gelişmiş parlaklık ve renk desteği bulunuyor. Küçük yapısı ve 18 saate varan kullanım süresiyle dikkat çeken Apple MacBook Air M3’te Uzamsal Ses ve Dolby Atmos desteği, modelin film izlemek için tercih edilecek cihazlar listesinde yer almasını sağlıyor.

image 39

HP Spectre x360

Film izlemek için en iyi esnek ekranı olmasıyla dikkat çeken HP Spectre x360, 2’si 1 arada model kullanmayı sevenlere de hitap ediyor.2880 x 1800 çözünürlüğün desteklendiği 14 inç 2.8K OLED ekranıyla dikkat çeken HP Spectre x360, HDR 400 desteği, 120Hz’a varan ekran yenileme hızı, yansıma önleyici katmanı, gelişmiş hoparlör yerleşimi, woofer ve tweeter, DTS:X Ultra ve HP Audio Boost özelliği cihazdan en iyi görüntü ve ses kalitesinin alınmasını sağlıyor.

İlk 5 model, ses ve görüntü kalitesiyle filmden en iyi keyfi almanızı sağlayacak. Favoriniz hangisi?

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir