TFF(Türkiye Futbol Federasyonu) tarafından düzenlenecek olan FIFA eSüper Lig, Süper Lig’de mücadele eden 17 takımın katılımıyla 15 Mart Çarşamba günü başlayacak. Oyun severlerin merakla beklediği FIFA eSüper Lig, Kulüpler Birliğinin katkılarıyla ve Süper Lig’de mücadele eden 17 takımın katkılarıyla 15 Mart’ta başlayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenecek olan eSüper Lig, 6 Şubat Pazartesi tarihinde meydana gelen deprem felaketinden etkilenen ve Süper Lig’den çekilen Atakaş Hatayspor ile Gaziantep Futbol Kulübü katılmayacak. İki aşama şeklinde düzenlenmesi planlanan eSüper Lig’in ilk aşaması çevrimiçi olarak, 24 maç günü Süper Lig fikstürüne göre oynanacak. İlk 12’ye giren takımlar çevrimdışı olarak play-off’larda mücadele etme şansı yakalayacak.

FIFA EA Sports tarafından geliştirilen eSüper Lig 15 Mart Çarşamba günü başlıyor.
FIFA eSüper Lig, 15 Mart tarihinde oyun severlerle buluşuyor.

Play-off müsabakaları başlamasıyla Ultimate Team modu üzerinden oynanacak liglerde yaş sınırı 16 olarak belirlendi. FIFA eSüper Lig’de her takımın en az 1 koç ve 2 esporcuyu temsil edecek ve ilk aşama maçları 1 vs 1 ve 95 Gen modu üzerinden oynanması planlanıyor.

Türkiye’de Resmi Olarak İlk Kez Düzenlenecek

Türkiye’de resmi olarak ilk kez düzenlenecek olan eSüper Lig şampiyonu, Mayıs ayında oynanacak büyük finaliyle belli olacak. Şampiyon takımın ödülü 200.000 TL olarak belirlendi. Dünyanın en ilgi çeken futbol oyunu olan FIFA, EA Sports tarafından geliştirildi. FIFA serisinin son versiyonu FIFA 23 üzerinden oynanma imkanı sunan eSüper Lig, dünyadaki 20 resmi FIFA liglerinden biri arasında yer alacak.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, TFF Youtube ve TFF1924 Twitch kanallarında canlı olarak futbolseverler tarafından izlenebilecek olan maçlar sonucunda finalistler, FIFA Global Series’te Türkiye’yi temsil edebilme imkanı kazanacaklar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir