Hayranlarının merakla beklediği FIFA 21 çapraz platform hakkında açıklama geldi. Oyuncuların ön siparişine sunulmuş olan oyun, Türkçe dil desteği ile birlikte oyuncuların karşısına çıkacak. Fakat birçok oyunda görmeye başladığımız çapraz oynama deneyimi için güzel bir haber gelmedi.

Merak edilen konu hakkında açıklama yapıldı. Twitter üzerinden sorulan çapraz platform (cross platform) sorusuna oyuncuları memnun etmeyecek bir duyuru yapıldı. Bir oyuncu PS5 satın aldığı zaman, PS4 bulunan arkadaşı ile oyunu oynayıp oynayamayacağını sordu.

FIFA 21 çapraz platform açıklaması

EA tarafından yapılan duyuruya göre yeni oyunda çapraz platform ve nesiller arası oynama desteği bulunmayacak. Yani Xbox ve PS4 oyuncuları karşılıklı oynayamadığı gibi PS5 ve PS4 kullanıcıları da karşılıklı bir şekilde oynayamayacak. Bu alınan kararın oyuncuları pek memnun edeceği  düşünülmüyor.

Yapılan FIFA 21 çapraz platform açıklamasından sonra oyunun satış rakamlarının nasıl olacağı da merak edilenler arasında. Çünkü birçok oyuncu farklı nesil ve konsolları bulunan arkadaşları ile bu oyunu oynamayı bekliyordu. Günümüzde birçok oyunun çapraz platform desteği sunması sonrası FIFA için de bu özelliğin gelmesi beklenmişti.

You won’t be able to play across console generations or cross-play in #FIFA21.

However, you will be able to carry over your FUT progression from PS4 to PS5 and Xbox 1 to Xbox Series X. https://t.co/mUqU3zcAud — FIFA Direct Communication (@EAFIFADirect) August 10, 2020

 Oyunun standart sürümü PS Sotre’da 499.90 TL, Xbox’ta 497,50 TL ve Steam’de 419,99 TL ile ön siparişe çıktı. Oyun PlayStation, Xbox ve Steam aracılığıyla 9 Ekim’de oyuncularla buluşacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir