Fiat markası, Panda şehir otomobillerinden ilham alarak tasarlamış olduğuı 5 yeni konsept oluşturduğu aracı tanıtıma sundu. Firma, her yıl yeni bir otomobil piyasaya sürmeyi planlıyor.

Fiat, aynı platform üzerinde çeşitli güç aktarma organlarıyla gelecek yeni bir Panda araç ailesine ilham vereceğini vurguladığı 5 yeni konsept aracını ilgililerine sergiledi.

Fiat markası, Panda şehir otomobillerinden ilham alarak tasarlamış olduğuı 5 yeni konsept oluşturduğu aracı tanıtıma sundu.

İtalyan otomobil üreticisinin, Panda şehir otomobillerinden esinlenerek ortaya koyduğu yeni seri, Temmuz 2024 tarihinde yeni bir şehir otomobiliyle birlikte üretime başlayacağı söyleniyor.Ayrıca bunu takip eden 3 yıl boyunca her yıl yeni bir araç üretileceğinden söz ediliyor. Konseptlerin fastback sedan, pickup, SUV ve karavanın da habercisi olduğunu buradan duyuralım. Bununla beraber Fiat, her aracın sadece elektrikli versiyonlarını da değil, aynı zamanda hibrit ve içten yanmalı motorlu versiyonlarını da üreteceğinin müjdesini verdi.

Fiat markası, Panda şehir otomobillerinden ilham alarak tasarlamış olduğuı 5 yeni konsept oluşturduğu aracı tanıtıma sundu.

Marka, 2023 yılında 1,3 milyon tane araç satarak otomobil satışlarında lider konumda olsa dahi Kuzey Amerika’daki etkinliğini korumakta zorlandığını belirtelim. Marka geçen yıl ABD ülkesinde sadece 605 araç satarak 2022 senesine göre yaklaşık yüzde 33’lük bir düşüş yaşadığını kaydetti. Şirketin yeni elektrikli aracı Fiat 500e modeli, Kuzey Amerika pazarını hedeflemiş olsa da ABD’li otomobil müşterilerinin bu kadar küçük bir araca ilgi gösterip göstermeyeceği belirsizliğini sürdürüyor.

Panda’nın 5 Yeni Konseptten Hangi Modelleri Çıkacak Merak Konusu

Firma, şehir otomobili konseptini;  mevcut şehir otomobilinden biraz daha farklı ve  büyük boyutlarda bir ‘Mega-Panda’ olarak adlandırıyor. Tasarım ekibi ilham almak için mimariye, özellikle de İtalya’nın Torino kentindeki ikonik Lingotto binasına bakıp o binalara has özellikte araba çıkarabilir.

Fiat markası, Panda şehir otomobillerinden ilham alarak tasarlamış olduğuı 5 yeni konsept oluşturduğu aracı tanıtıma sundu.

Panda, şehir otomobilinin Stellantis’in çoklu enerji platformuna dayanmakta olacağını yani her türlü yakıtla uyumlu olacağının altını çiziyor. Markanın aracı takılıp çıkarılmasını kolaylaştıracağını söylediği ‘kendi kendini saran’ ikonuyla bir şarj kablosu gibi bazı güzel özellikleri de olması söz konusu. Yüksek sürüş pozisyonu konusunda ise şehir otomobilini kentsel bir ortamda kullanan kullanıcılar için görünürlüğü artırmayı hedeflediğini vurguluyor. Fakat iç mekanı sürücüleri yolculuğa veya hafta sonu gezilerine çıkarmaya davet ettiğini belirtelim.

Pickup modeli, Fiat’ın Güney Amerika bölgesinde en çok satan aracı Strada modelini temel alacağını söyledi. Şirket, aracı bölgesel ilginin ötesinde daha küresel bir şeye dönüşebileceğini ekliyor.

Fiat, Pickup’ın hafif ticari bir aracın işlevselliğine ve bir SUV’un konforuna sahip olacağının ancak kentsel ortamlar için daha uygun bir boyutta olacağını söylemeden de edemiyor.

Fiat markası, Panda şehir otomobillerinden ilham alarak tasarlamış olduğuı 5 yeni konsept oluşturduğu aracı tanıtıma sundu.

Markanın küçük otomobil köklerinin bir adım ötesinde olması planlanan SUV konseptiyse ailelere ve daha fazla alana ihtiyacı olan kullanıcılara özel tercih oluşturacak. Panda SUV modeli, hibrit veya gazla/ batarya veya elektrikli, çalışan motor modelleriyle ulaşacak

Karavan konsepti, alışılmışın dışında bir yolculuğa çıkmak isteyenlere seçenek oluşturmakta. Şirket yine konseptiyle ilgili şunları söylüyor ; “konsept, bir SUV’un özelliklerine aynı zamanda güvenilir bir yol arkadaşının ruhuna sahip şehir için üretilmiş bir otomobilin çok yönlülüğünü hatırlatması gerekiyor” dedi.

Bu konseptlerden hangilerinin son aşamaya kadar geçeceği, hangilerinin ise rafa kaldırılacağı henüz bilinmiyor. Fiat, bugün itibariyle toplam 5 konsept tanıtmasına rağmen önümüzdeki dört yıl içinde sadece 4 yeni araç çıkaracağını da vurguluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir