Otomobil sektöründeki önemli isimlerden biri olan Fiat, Egea’nın yerine getireceği modeli ise 2024 model Fiat Linea olacağı söyleniyor. İşte tüm detaylar.

Bilindiği üzere Linea, Egea’dan önce de Türkiye pazarında yer alan modellerden biriydi. Egea’nın gelişi ile birlikte Linea’nın gelişi sekteye uğramıştı. Şimdi ise aynı durum Egea modeli için söz konusu oluyor.

Malum, Fiat genelde otomobillerin yeni kasalarını üreten bir firma değildi. Baktığımız zaman Fiat’ın yıllar içinde Siena, Albea, Linea ve Egea gibi isim değişikliklerine gittiğini görmekteyiz.

Yani Fiat sadece kasa değiştirmekle kalmadı. Genel olarak isim de değiştirecek. Fakat bu sefer yeni bir isim yerine Türkiye’de hayli tutan Linea’nın ismi tekrardan kullanılarak yollara taşınmış olacak.

Yeni Linea aslında Avrupa’da bir süredir satışa devam ediyor. Elbette Fiat bu modeli Avrupa’da farklı ülkelerde farklı isimlerle satılıyor. Bazı bölgelerde ki gibi Türkiye’de Linea ismi oldukça kullanılıyor.

Bazı ülkelerde ise Linea ismi yerine Cronos ismi tercih edilmekte. Yeni kasa Fiat Linea Türkiye’ye üç farklı motor seçeneği ile geleceği söyleniyor. Bu motorlardan 2’si benzinli, biri ise hibrit olacağı biliniyor.

Otomobil sektöründeki önemli isimlerden biri olan Fiat, Egea’nın yerine getireceği modeli ise 2024 model Fiat Linea olacağı söyleniyor.

Fiat Linea İçin Bir Tarih Yok!

Türkiye’de hayli tutulan multijet motor serisi ise artık yolun sonuna gelmiş gibi görünmekte.

Dip not olarak şunu da belirtmekte fayda var. Yeni kasa Linea’nın Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağına ilişkin net bir bilgi henüz yok.

Bu içerikteki bilgilerin de sosyal medyada yer almış söylentilerden derlendiğini belirtelim. Yani henüz Fiat cephesinden gelmiş resmi bir açıklama söz konusu olmadığını ilgililerine söyleyelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir